Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Mischka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na třech lžících oleje dozlatova osmažte cibuli, pokrájenou na kolečka. Přisypte očištěnou a nakrájenou dýni a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte cukr, skořici a rozinky. Zakryjte pokličkou a nechte opékat, dokud dýně nezměkne. Při podávání posypte piniovými oříšky nebo semínky - lepší jsou nasucho opečené. Kombinace koření, sladké a slané chuti je překvapivá, ale výborná! Na začátku jsem byla s ochucováním opatrná, ale dýně snese opravdu hodně:) Zdroj: časopis Apetit listopad 2004. Recept pochází údajně ze severní Afriky. Dýně Hokkaidó obsahuje velmi mnoho betakarotenu a jeho zvýšená konzumace se může projevit zažloutnutím pokožky;) Hokkaidó také příznivě působí na slezinu a slinivku.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Severoafrický betakarotenový nátřesk