Recept Ševcovská paštika s matjesy

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ševcovská paštika s matjesy

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce, prudce ochladíme stude­nou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm. 2. Cibuli oloupeme a spolu se šunkou nahrubo nakrájí­me a krátce osmahneme na másle. Matjesy propláchne­me ve studené vodě a ubrouskem osušíme. Nakrájíme je na větší kousky. Vepřovou pečeni nakrájíme na nudlič­ky. Troubu předehřejeme na 160 °C. 3. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno polo­žíme vrstvu brambor, na ni dáme vrstvu vepřové pečeně, kousky matjesů a vrstvičku cibule a šunky. 4. Solamyl rozmícháme v troše studené vody, roz­šleháme v něm vejce a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, nalijeme do zapékací mísy a povrch pokryjeme vločkami másla. Pečeme ve střed­ně teplé troubě 30-40 min. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 29.01.02 vloženo
  • 4373x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g brambor
  • 2 cibule
  • 150 g šunky
  • 50 g másla
  • 4 matjesové filety
  • 300 g vepřové pečeně nakrájené na plátky
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 vejce
  • 300 ml zakysané smetany
  • bílý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ševcovská paštika s matjesy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz