Recept Serinakaker - nórske vianočné pečivo

Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Serinakaker - nórske vianočné pečivo

Úvod

Podľa Ingrid Espelid Hovig
http://en.wikipedia.org/…spelid_Hovig

Postup

Najskôr vyšľaháme maslo s jemným kryštálovým cukrom. Pridáme vajce a ďalej šľaháme, až pokiaľ hmota nebude hladká. Potom pridáme preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali amónium a vanilkový cukor. Vareškou všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Cesto vložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky.
Po vytiahnutí z chladničky vytvarujeme z cesta valček a ten rozkrájame na malé kúsky. Z kúskov vytvarujeme guličky. Guličky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vzdialenosť medzi guličkami by mala byť cca 5 cm. Vidličkou každú guličku mierne sploštíme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubým kryštálovým cukrom, nasekanými mandľami a upečieme.
Pečieme pri 180 stupňoch Celzia 10 minút.

Recept je z kategorií: Vánoční cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.12.13 vloženo
  • 4598x zobrazeno

Ingredience

  • 150 g masla
  • 125 g jemného krýštálového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1/4 ČL amónia
  • -
  • vajce na potretie
  • 100 g nasekaných mandlí na posypanie
  • hrubý kryštálový cukor na posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 02.12.13 08:49

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Serinakaker - nórske vianočné pečivo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3820 příspěvků 02.12.13 19:51

Moc děkuji :mavam:

 
Uživatel je onlineLyduska
352 příspěvků 02.12.13 19:18

Ano, skúšala. Netreba nechať odležať. Tie na fotografiách sú upečené včera večer. Pečivo má konzistenciu podobnú jemným sušienkam, nie je ale tvrdé, skôr sa rozplýva na jazyku.

 
Eja
3820 příspěvků 02.12.13 16:59
Vypadají hezky

Ale mám dotaz - podle těsta možná spíš nechat odležet :think: ale zas cukr nahoře zvlhne :think: zkoušela jsi je? Recept se mi líbí :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz