Recept Semafor s lipovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prsíčko opečeme nebo oroštíme (pro žlučníkáře a slinivkáře ovaříme nebo omikrovlnujeme), lehce ovegetíme – a na takto vzniklý korpus nainstalujeme semaforová světla: červená: vrchlík rajčete, špička červené kapie, (jahoda); oranžová: žluté rajče, oranžová paprika, citron (meruňka, broskev...); zelená: opět paprika, růžička brokolice, růžičková kapusta (limetka, kiwi); Celý semafor krátce zapečeme, přesuneme na talíř a vkusně pocákáme lipovým bešamelem. Zbytky ze semaforových světel použijeme na oblohu nebo na salát. Jako přílohu podáváme zapečené francouzské brambory (ty ovšem bez uzeniny, zejména bez českých měkkých "salámů"). Pro ovocnou variantu je nejlepší dušená rýže nebo vařené brambory.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 25.11.05 vloženo
  • 3425x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 kuřecí prsíčko
  • suroviny na světla (viz postup)
  • šálek lipové omáčky (bešamelová omáčka střihnutá výluhem z lipového květu)
  • vegeta
  • olej, máslo.

Doporučená příloha

  • Bzenecká lipka nebo minerálka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Semafor s lipovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Semafor s lipovou omáčkou – Marmemamina

Marmiš – tohle je recepis pro děti, případně pro rekonvalescenty. A ti, jak známo, sbodnou i polystyren. S tím lipovým květem v bešamelu je to tak, že jsem to jednou nabídl našemu známému gurmetovi (profi kuchaři) a ten byl z toho tak nervózní, že neví, co v tom tak voní, že se nakonec ožral tak, že u nás i přespal. Navíc té máčky se tam dává jen tak aby se neřeklo. Na druhou stranu, ten lipovej šmak se musí trefit. Jak to přeženeš, pak to je opravdu jako ten lipovej čaj s medem – a smrdí to, že by se z toho dalo předpovídat počasí.
Osceolu budu pozdravovat. Jenom nevím, jestli náhodou dneska nejsem uraženej nebo tak něco. Zduř mandle. :o)

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Semafor s lipovou omáčkou

Ahoj Pupku, kdes byl? Nezklamals, už při pohledu na název receptu jsem si řekla, „Že by to byl Pupek?“ A byl.
Tvoje výtvarno kulinářské schopnosti snad nemají meze. Jen mě nějak neláká to spojení bešamelu s lípou. Ale možná to dělá podvědomí (spojení lípy a medu s nachlazením). Pozdrav Osceole. ahoj

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz