Recept Selský tatarák (pro Štíry)
glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vidličkou rozmačkat tvarůžky, promíchat s máslem a žloutky. Cibuli jemne nakrájet, přidat papriku. Vše promíchat Zjemnit sladkou nebo kysanou smetanou
Recept je z kategorií: Tvarůžky (syrečky)
- 21.07.04 vloženo
- 24148x zobrazeno
Ingredience
- 240g proleželých olomouckých tvarůžků
- 60g měkkého másla
- 1 cibule
- 2 žloutky
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
Doporučená příloha
toasty nebo černý chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku31.5.18 14:04
Dostal jsem na něj chuť,v lednici byla vanička plná tvarůžků kousků
s kmínem,takže stačilo sledovat recept a dílo se zadařilo!!!!
Opravdu je tatarák z tvarůžků móc chutný a ještě lepší na doma
upečeném chlebíčku,když se zalévá pak dobrým pivištěm:-).
Diskuse k receptu Selský tatarák (pro Štíry)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Selský tatarák (pro Štíry)
Zvrácenost, proč ničit tak nám „drahou“ pochutinu paprikou, žloutkem, dokonce hořčicí - nerozum. I přes uhrančivé autorčiny oči.
Příspěvek upraven 03.08.13 v 00:14
2 příspěvky 1.8.13 11:21
Ááá, v okruhu…
2 příspěvky 1.8.13 11:20
No, tak rozhodně bych neřekla, že Loštice jsou cítit v okrouhu 10km, to je docela blbost…
Jinak recept fajn…
Kolem Lostic jsme nekolikrat projizdeli a je to jedno z mest, kde clovek nepotrebuje mapu…Lostice jsou citit tak 10 Km v okruhu
Problem tech nemeckych tvaruzku je ten, ze nikdy
neuzraji uplne do tekute podoby, ale zkazi se. Mozna to je tim, ze je zmrazuji.
Diky za osvetu 
Babi, ty jsi daleko a tak nevíš, tak tedy na vysvětlenou: Casino psalo o pravých olomouckých, ty se vyrábějí v Lošticích. No a v té výrobně měli před pár lety nějaký hygienický problém a museli pozměnit technologický postup výroby. A od té doby nestojí za nic. Zachovej si vzpomínky na původní pravé olomoucké a buď ráda za ty německé!
Štír nejsem, ale brzy budu muset vyzkoušet. Slintám totiž už teď.
Co Romadur, ale preve olomooocke tvaruzky…no clovek nemuze mit vsechno, ze ano. Tvaruzky sice dostanu koupit na trznici, ale jsou to nemecke s kminem, ktere ani tvarem nejsou podobne
Příspěvek upraven 20.08.12 v 21:42
…abych je posléze nabídl naší smečce! Jj, psům zatím ještě chutnají



pošmákl by si i pár (spíše po, než před
a najedli by se i čtyři 
Takže byl použit romadur z Madety
Recept, ač takřka VEG, je parádní „maso“
Vím, s kapary to už není ten pravý „selský“, ale když je mám, tak do tataráku dám…
Já to slupl jako malinu
19 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem štír a syrečky miluju asi je štíři milujou víc protože v naší rodině jsem nadávaná kvůli vůni,ale tohle je super s topinkama počesnekovanýma, ještě,že jsem už ve věku kdy se na rande moc nechodí
215 příspěvků 25.1.09 03:43
To nemá chybu, ještě topinku a Plzeňský prazdroj a dobrý lidi kolem sebe...........
Jsem sice býk, ale ¨tatarák¨ jsem vyzkoušela, ančto se syrových žloutků nebojím. Moc jsem si pochutnala ;o) Děkuji Glamo za nápad!