Recept Selský salát s ovčím sýrem II

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Selský salát s ovčím sýrem II

Postup

1. Omyjeme zeleninu. Rajčata nakrájíme na os­minky, papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na nudličky. Petrželku nadrobno nasekáme, okurku nakrájíme na kousky. 2. Vajíčka uvaříme natvrdo. Prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupeme cí­buli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Ovčí sýr (můžeme použít i balkánský) nakrájíme na kos­tičky. 3. Hořčici umícháme s olejem, octem, solí, pep­řem, cukrem a petrželkou. Podle potřeby dochu­tíme. Na talíře upravíme salát, zeleninu, nakrá­jenou cibuli a kostičky sýra. Povrch pokapeme marinádou. Ozdobíme nakrájenými vajíčky a olivami.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 20.02.02 vloženo
  • 5844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 rajčata
  • po 1 červené a žluté paprice
  • svazek petrželky
  • 1 hlávkový salát
  • 1 salátová okurka
  • 2 vejce
  • 1 velká cibule
  • 150 g na kostičky krájeného ovčího Feta
  • 2 lžičky hořčice
  • 50 ml octa
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 50 g černých oliv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selský salát s ovčím sýrem II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Chléb s celerem Chléb s celerem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz