Recept Selský řízek v bramboráčku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na řízky, okraje několikrát nařízneme, řízky naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a osmažíme na rozehřátém sádle asi 4-5min. na každé straně do měkka. Na malé pánvi rozehřejeme sádlo a nalijeme na něj trochu plackového těsta v tenké vrstvě. Položíme na něj jeden řízek a zalijeme jej opět tenkou vrstvou těstíčka. Naprudko osmažíme placku z obou stran do křupava a takto pokračujeme se zbytkem řízků. Řízky mezi tím udržujeme v teple. Ihned podáváme. Těstíčko na placky: Brambory oloupeme, nastrouháme a promícháme s na drobno pokrájenou cibulí osmaženou na troše sádla, nebo oleje, majoránkou, kmínem, solí, pepřem, vejcem a moukou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 03.02.04 vloženo
  • 4952x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g vepřového masa z kýty, nebo kotletka bez kosti
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • sádlo nebo olej na smažení
  • Těstíčko na placky:
  • 600g syrových brambor
  • 1 cibule + sádlo, nebo olej
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • rozdrcený kmín
  • 1 vejce
  • 20-30g hladké mouky
  • sádlo, nebo olej na smažení

Doporučená příloha

  • Pivo, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selský řízek v bramboráčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz