Recept Selský pekáč po italsku

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do pekáče vložíme maso pokrájené na kousky, bobkový list, utřený česnek, sůl a pepř. Zalijeme koňakem, olejem a bílým vínem. Důkladně promícháme, přiklopíme a necháme v chladu marinovat. Potom přidáme na nudličky nakrájený špek a slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev a rajčata, olivy najemno nasekané a bylinky. Promícháme a pečeme asi 2,5 hodiny v předehřáté troubě (na 180 °C).

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 03.12.01 vloženo
  • 5904x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního
  • 250 g libové slaniny
  • 150 g špeku
  • 0,5 l bílého vína
  • 2 lžíce koňaku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 mrkve
  • 250 g oloupaných rajčat
  • 100 g černých oliv (bez pecek)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce tymiánu
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř
  • (všechny bylinky čerstvé)

Doporučená příloha

  • Podáváme s těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selský pekáč po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz