Recept Selský hrnec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové koleno a bůček omyjeme a vložíme do kastrolu se studenou vodou.Přidáme svazek bylinek,cibuli,do niž jsme vetkli hřebíčky,zrnkový pepř a vaříme. Během vaření kolena a bůčku očistíme mrkve a cukety a oloupeme brambory.Zelí pečlivě očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Po téměř půl hodině vaření přidáme uzenky,mrkve nakrájené na nudličky a čtvrtkyzelí,přiklopíme pokličkou a vaříme ještě 30 minut na nírném ohni. Nakonec přidáme celerovou nat,cukety a brambory.Dokořeníme podle potřeby a vaříme ještě 15 minut. Podáváme s trochou hořčice a s kyselýma okurkami

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 4127x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • 400g bůčku
  • 4 uzenky
  • 1 hlávka zelí
  • 4 mrkve
  • 4 malé cukety
  • 4 brambory
  • 2 celerové natě
  • 1 cibule
  • 1 svazek bylinek
  • 4 hřebíčky
  • 1/2KL (kávové lžičky) zrnkového pepře

Doporučená příloha

  • Stolní víno,pivo,minerálka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selský hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Selský hrnec

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Selský hrnec

Obávám se, že koleno se za 1 hod 15 min neuvaří do měkka. Zpravidla to trvá tak 2 až 2,5 hod.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz