Recept Sele (lončák) na cibuli Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept je velejednoduchý, tj. pro chlapy - nevařiče. Před léty jsem jej napsala na stránky pro myslivce, tak když ho tam uvidíte, není to kradené :-)

Doba vaření a přípravy - podle stáří kusu.

Postup

Na rozškvařenou slaninu dáme krátce osmahnout cibuli na kolečka, na to dáme maso nakrájené na kostičky, opepříme, příp. osolíme, zarestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka.

Podáváme s opékanými brambůrky, bramborovými krokety a jde k tomu i bramborová kaše či šťouchané brambory.

Recept je z kategorií: Divočák Historické recepty Hlavní jídlo Zvěřina

Nahlásit recept

  • 08.02.12 vloženo
  • 5562x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • cca 1 kg selete nebo lončáka
  • 100-150 g slaniny
  • 3 cibule
  • 2-3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl podle potřeby, když není slanina moc nasolená

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sele (lončák) na cibuli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz