Recept Sele (lončák) na cibuli Pra

birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Tento recept je velejednoduchý, tj. pro chlapy - nevařiče. Před léty jsem jej napsala na stránky pro myslivce, tak když ho tam uvidíte, není to kradené :-) Doba vaření a přípravy - podle stáří kusu.

Postup

Na rozškvařenou slaninu dáme krátce osmahnout cibuli na kolečka, na to dáme maso nakrájené na kostičky, opepříme, příp. osolíme, zarestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Podáváme s opékanými brambůrky, bramborovými krokety a jde k tomu i bramborová kaše či šťouchané brambory.

Recept je z kategorií: Divočák Historické recepty Hlavní jídlo Zvěřina

Nahlásit recept

  • 08.02.12 vloženo
  • 8152x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • cca 1 kg selete nebo lončáka
  • 100-150 g slaniny
  • 3 cibule
  • 2-3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl podle potřeby, když není slanina moc nasolená

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sele (lončák) na cibuli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz