Recept Sekané bifteky ve smetanové omáčce 2

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sekané bifteky ve smetanové omáčce 2

Postup

Rohlík zalijeme studenou vodou, po chvilce vodu vymačkáme a dobře jej rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, promícháme a zahustíme moukou. Z těsta uděláme osm nebo dvanáct kuli­ček, roztlačíme je do šířky, leh­ce poprášíme moukou a zvol­na opečeme po obou stranách na oleji. Při podávání je podli­jeme omáčkou. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory nebo rýže. Příprava omáčky: Na oleji a másle zpěníme mouku, zalije­me ji trochou vývaru, rozšlehá­me, přidáme smetanu a povaříme. Přidáme citrónovou šťávu, brusinky (nebo džem), sůl, worcesterskou omáčku a ještě krátce podusíme.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 4745x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mletého masa (vepřové nebo směs vepřového a hovězího masa)
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej.
  • Omáč­ka:
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar (z kousku kostky)
  • 2 dl sme­tany
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce brusinkové­ho kompotu (nebo rybízového džemu)
  • sůl
  • worcesterská omáčka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sekané bifteky ve smetanové omáčce 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz