Recept Sekaná z mletého masa

aneb Sekaná s česnekem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sekaná z mletého masa

Postup

Housky namočíme do mléka a necháme rozmočit. Až se rozmočí, tak je smícháme s mletým masem, nastrouháme k tomu asi 1/4 cibule, a rozmačkáme asi 6 stroužků česneku. Nakonec řádně okořeníme kořením na mletá masa, přidáme muškátový květ a celé smícháme dohromady. Pekáč hutně vymažeme sádlem a sekanou do něj vytvarujeme do podoby šišky. Nakonec ji celou posypeme strouhankou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Sekanou pečeme asi hodinu, přůběžně poléváme vypečeným sádlem a trochu ji propícháme špejlí. Při nedostatku rozpuštěného sádla ještě kapánek přidáme sádlo vcelku, aby se na sekané rozpustilo.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 11.09.04 vloženo
  • 103239x zobrazeno

Ingredience

  • 500g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 3 housky (popřípadě rohlíky)
  • česnek
  • cibule
  • koření na mletá masa
  • sádlo
  • strouhanka
  • muškátový květ (špetku)
  • mléko
  • sůl pepř

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.05.12 14:12

Jednoduchá, ale moc dobrá záležitost…
Pomlela jsem zbytky masa z mrazáku (vepřový a hovězí ořez) a koření dodala svoji směs, ale myslím, že to nevadí - každý z nás má do sekané jistě dávno nějakou tu svoji vlastní směs koření… ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

canya 22.05.12 17:18

Sekaná dobrá, jen jsem tam nedala česnek a koření na mleté maso a bylo to dobré i tak :D

Diskuse k receptu Sekaná z mletého masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 27.05.12 10:49

@Ačraj
U nás bych bez česneku v sekané také nepochodila… :D
Já tentokrát špíček dávat nemusela - ten vepřový ořez byl tak akorát, ten bílek zkusím, já ji zatím vždy hlídala jen poléváním, díky za radu. :kytka:

Ačraj
697 příspěvků 26.05.12 22:48
Sekaná

Sekanou bych nikdy nedělala bez česneku, nějakého koření a hlavně i kousek špeku (slaniny), to do sekané rozhodně patří, před pečením šišku potírám bílkem, po upečení má lesk, jako blesk… :P :roll:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz