Recept Sekaná z mletého masa

aneb Sekaná s česnekem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sekaná z mletého masa

Postup

Housky namočíme do mléka a necháme rozmočit. Až se rozmočí, tak je smícháme s mletým masem, nastrouháme k tomu asi 1/4 cibule, a rozmačkáme asi 6 stroužků česneku. Nakonec řádně okořeníme kořením na mletá masa, přidáme muškátový květ a celé smícháme dohromady. Pekáč hutně vymažeme sádlem a sekanou do něj vytvarujeme do podoby šišky. Nakonec ji celou posypeme strouhankou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Sekanou pečeme asi hodinu, přůběžně poléváme vypečeným sádlem a trochu ji propícháme špejlí. Při nedostatku rozpuštěného sádla ještě kapánek přidáme sádlo vcelku, aby se na sekané rozpustilo.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 11.09.04 vloženo
  • 104952x zobrazeno

Ingredience

  • 500g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 3 housky (popřípadě rohlíky)
  • česnek
  • cibule
  • koření na mletá masa
  • sádlo
  • strouhanka
  • muškátový květ (špetku)
  • mléko
  • sůl pepř

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.5.12 14:12

Jednoduchá, ale moc dobrá záležitost…
Pomlela jsem zbytky masa z mrazáku (vepřový a hovězí ořez) a koření dodala svoji směs, ale myslím, že to nevadí - každý z nás má do sekané jistě dávno nějakou tu svoji vlastní směs koření… ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

canya 22.5.12 17:18

Sekaná dobrá, jen jsem tam nedala česnek a koření na mleté maso a bylo to dobré i tak :D

Diskuse k receptu Sekaná z mletého masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sekaná s česnekem

Zuzka1973
2362 příspěvků 27.5.12 10:49

@Ačraj
U nás bych bez česneku v sekané také nepochodila… :D
Já tentokrát špíček dávat nemusela - ten vepřový ořez byl tak akorát, ten bílek zkusím, já ji zatím vždy hlídala jen poléváním, díky za radu. :kytka:

Ačraj
697 příspěvků 26.5.12 22:48
Sekaná

Sekanou bych nikdy nedělala bez česneku, nějakého koření a hlavně i kousek špeku (slaniny), to do sekané rozhodně patří, před pečením šišku potírám bílkem, po upečení má lesk, jako blesk… :P :roll:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz