Recept Sekaná z hub

(Hodnoceno 2x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sekaná z hub

Postup

Očištěné houby rozsekáme a dusíme ve vlastní šťávě, později po vydušení vody na cibulce zpěněné na másle. Přidáme vymačkané žemle, které jsme máčeli v mléce, vejce, pepř, sůl a sekanou petrželku. Promícháme a podle uvážení přidáme strouhanku. Směs musí být dostatečně hustá k vytvarování šišky, kterou na povrchu potřeme bílkem nebo celým rozšlehaným vejcem. Sekanou vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem a upečeme.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 11368x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hub
  • 40-50g másla
  • 3 housky
  • 30g cibule
  • 1 vejce
  • 70g strouhanky
  • 2dl mléka
  • 40g sádla
  • masový vývar
  • 1 bílek na potření nebo celé vejce
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.10.15 17:26

Huby čerstvé. Strúhanku som nepoužila. Inak postup a pomer surovín dodržaný.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 18.11.13 15:35

Místo hub čerstvých jsem použila směs sušených lesních hub. Celý recept jsem si upravila vč. postupu. Autor se v postupu také nezmiňuje, k čemu ten vývar. Asi na podlévání při pečení ;-)

Ingredience: 80 g sušených hub (cca 5 menších hrstí), 80 g sádla, 150 g staršího bílého pečiva (protože peču doma, pečivo má proměnlivou váhu), 1 menší cibule, strouhanka na příp. zahuštění, 2 dl mléka, 1 PL sušené zeleniny, nať libečku a pažitka, zelená část pórku, 2 vejce (rozšlehala jsem a čtvrtinu oddělila na potírání), sůl, mletý pepř, sádlo na pečení.

Postup: Houby jsem si předvařila ve vodě a odcedila. Na sádle jsem osmažila cibuli do světle zlatava, přidala houby a podusila (trochu jsem podlila). Rozlámané pečivo jsem zalila mlékem a nechala namočit. Vlhké pečivo a podušené houby jsem semlela na masomlýnku. Do umleté hmoty jsem přidala 3/4 připravených vajec, sušenou zeleninu, posekané zelené natě, sůl, mletý pepř a dohustila jsem strouhankou. Opravdu jen málo, hmota byla ještě měkká, ale už držela tvar.

Po cca 10 minutách rozležení jsem vytvořila na vále posypaném strouhankou 2 podlouhlé šišky, dala je na pekáč vyložený pečicím papírem na rozpuštěné sádlo. Povrch jsem potřela zbylým vejcem a dala péci. Trochu jsem podlila vývarem. Pekla jsem cca 50 minut (teplotu nevím, peču ve sporáku na tuhá paliva bez teploměru).

Po upečení doporučuji nechat částečně vychladnout (ztuhnout) a až potom krájet, aby se sekaná při krájení nerozsypávala. Strouhankou jsem moc nezahušťovala, sekaná zůstala kyprá, nadýchaná. Je dobrá i studená. Opékat jako masovou sekanou jsem nezkoušela, jen jsem ohřívala v MW.

Částečně schladlé hotové šíši jsem ze zvědavosti zvážila - celkem měly 960 g. Takže slušné 4 porce :lol: :lol: :lol:

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sekaná z hub

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sekaná z hub

Medjo
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sekaná z hub

Tohle jídlo miluju:) S bramborovou kaší je to prostě zážitek!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Karbanátky Karbanátky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz