Recept Sekaná z buffetu 1972

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Už vás slyším: dávno jsi zapomněl jaká byla, a teď si nalháváš něco o lahůdce. S tím souhlasím, ovšem vy byste mohli zauvažovat, že takové kulinární běsy, co jsou nám dnes nabízeny, tenkrát nebyly. Už jen proto, že chyběla plně a sofistikovaně rozvinutá chemická výroba a spalující touha po mamonu se nacházela v pamprskách… pardon, v bavlněných plenách.
Zlatá tehdejší sekaná. Neobávejte se směšného přídavku dusitanu. Je to pouze čtvrtina doporučeného množství a zaručí pěknou barvu. Přídavek vody a současné mixování učiní výrobek šťavnatým. Do historického výrobku se ještě přidávala slanina, na drobné kostičky krájená.

Postup

Vezměte vepřové II. kategorie, malá část hovězího nevadí, pokud neobsahuje lůj. Vyberte a vykrájejte libové části, všechno semelte přes šajbu 3mm, libové zvlášť. Do libového přidejte sůl, koření a za pomalého přilévání vody mixujte na hladkou kaši. Přidejte strouhanku a vše dobře promíchejte, třeba i šlehačem. Pečte obvyklým způsobem a když budete podlévat, dočkáte se husté šťávy, jakou nikde nekoupíte.
Vzniklá fáš je mimořádně vhodná i ke smažení

Nahlásit recept

  • 20.04.13 vloženo
  • 1521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Ingredience

  • Na 1 kg hotového výrobku
  • 60 dkg vepřového ořezu
  • 20 dkg strouhanky
  • 200 i víc ml vody
  • 5g pragandy (půl mokka lžičky)
  • 15 g soli
  • 1,5g pepře (30 kuliček)
  • 6 dkg cibule
  • česnek
  • špetka muškátu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sekaná z buffetu 1972

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
302 příspěvků 21.04.13 12:47

Já jsem tedy nezapomněl, jaká byla! Proti dnešním hnusům byla fakt zlatá, ale plno lidí už si to nedovede ani představit! Proto si recept ukládám a příležitostně uvařím. A jestli je to opravdu ona, tak by recept měl být trvale vyvěšen na čestném místě! Možná, že by se měla zavést pro stará, znovu objevená jídla zvláštní kategorie, aby byla po ruce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz