Recept Sekaná v Římském hrnci

(Hodnoceno 1x) babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sekaná v Římském hrnci

Postup

Hrnec namočit do vody. Smíchat všechny ingredience na sekanou. Na dno hrnce poskládat plátky brambor, trochu je posolit (mohou se překrývat) a na ně rozetřít sekanou. Přikrytý hrnec, vložit ho do studené trouby a tu rozehřát na 230°C. Sekanou péct po 1 hodinu a 15 minut, až je maso upečené.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 23.03.06 vloženo
  • 8855x zobrazeno

Ingredience

  • 700 g mletého hovězího masa smíchaného 1:1 s prorostlejším vepřovým
  • 1 hrnek jemné strouhanky
  • asi 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 na jemno posekaná červená cibule
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička dijónské hořčice
  • 2 lžíce rajské pasty
  • 1 lžíce křenu
  • 1 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 1/2 lžičky ochuceného pepře
  • Brambory oloupané a nakrájené na tlusté plátky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.10.12 14:30

Vynikající! A přitom tak jednoduché… ;)
Neměnila jsem nic… tedy jen to, že nemám letos žádné červené cibule. Urodily se jen bílé ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sekaná v Římském hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sekaná v Římském hrnci

Zuzka1973
2369 příspěvků 26.10.12 15:17

Původně dnes měla být „čína“ z kuřecích prsou… Ale nestihla jsem ji včera naložit. Po ruce pouze čerstvě namletou směs masa z ořezu (původně měla jít do mrazáku). A když jsem našla toto, mražení se nekonalo a raději jsem šla dát namočit „římák“ :palec:
Vážně to vypadá na první pohled obyčejně, ale je to moc dobré. Díky za inspiraci :kytka:

(Edit: ach ty moje věčné překlepy… :oops: )

Příspěvek upraven 26.10.12 v 15:17

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sekaná v Římském hrnci.

janp, celý návod na přípravu v římském hrnci najdeš nejspíš na krabici. Kdysi jsem měla dva hrnce, jeden na maso a druhý na ryby. Lišily se vzhledem/tvarem. Přestala jsem je, ani nevím přesně proč, používat a tak je má moje dcera.

marmelado, děkuji Ti za navigaci do diskuse, která se zde vedla již nejednou.

Mějte se moc dobře!

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sekaná v Římském hrnci.

Podívej se tady . Diskuse k římskému hrnci proběhla labužníkem nedávno (to když ho dostal Ivo jako dárek :)).)

JanP
141 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sekaná v Římském hrnci.

Rimsky hrniec vzaduje zvlastny postup pri priprave jedla. Tu som si to prvy krat pracital - ako na to ci knw-how?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Chilli con carne Chilli con carne
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz