Recept Sejkory (Buttermilchgetzen)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sejkory (Buttermilchgetzen)

Postup

1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Počkáme, až se usadí škrob, a pak vodu opatmě slijeme a škrob za­chytíme. Vařené brambory oloupeme a rovněž najednou nastrouháme. Smícháme je se syrovými. 2. Vmícháme podmáslí a zachycený škrob. Cibuli a česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s kmínem a solí vmícháme do bramborového těsta. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pekáčku roze­hřejeme přepuštěné máslo a slaninu na něm roz­škvaříme. 4. Bramborové těsto rozetřeme v pekáčku na tenkou vrstvu, přidáme slaninu a zhruba 60 min. dokřupava zapečeme. Podáváme v pekáčku.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 31.12.01 vloženo
  • 6057x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g moučných brambor
  • 300 g vařených brambor z předchozího dne
  • 200 ml podmáslí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sejkory (Buttermilchgetzen)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz