Recept Sejkory (Buttermilchgetzen)

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sejkory (Buttermilchgetzen)

Postup

1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Počkáme, až se usadí škrob, a pak vodu opatmě slijeme a škrob za­chytíme. Vařené brambory oloupeme a rovněž najednou nastrouháme. Smícháme je se syrovými. 2. Vmícháme podmáslí a zachycený škrob. Cibuli a česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s kmínem a solí vmícháme do bramborového těsta. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pekáčku roze­hřejeme přepuštěné máslo a slaninu na něm roz­škvaříme. 4. Bramborové těsto rozetřeme v pekáčku na tenkou vrstvu, přidáme slaninu a zhruba 60 min. dokřupava zapečeme. Podáváme v pekáčku.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 31.12.01 vloženo
  • 6608x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g moučných brambor
  • 300 g vařených brambor z předchozího dne
  • 200 ml podmáslí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sejkory (Buttermilchgetzen)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz