Recept Seitan - pšeničné proteínové rezne Veg

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z múky a vody vypracujeme hladké cesto ako na rezance. Zakryjeme ho obrúskom a necháme 2 hodiny odpočívať. Pripravíme si veľkú misku, asi do polovice ju naplníme vodou a vložíme do nej odpočinuté cesto. Oboma rukami ho miesime a stláčame tak dlho, až bude voda biela. Vodu vymeníme a pokračujeme, až kým sa z hmoty nevyplaví všetok škrob. Spoznáme to podľa toho, že voda sa už nesfarbí, ale zostane priehľadná. Hrudu pšeničnej hmoty sformujeme do valca (asi ako knedľu) a necháme odkvapkať. Zatiaľ si z uvedených surovín pripravíme vývar. Môžeme podľa chuti pridať aj rôzne korenie alebo sójovú omáčku. Z odkvapkanej hmoty nakrájame približne 1 cm hrubé plátky. Z uvedeného množstva surovín získame asi 20 plátkov. Vkladáme ich do vriaceho vývaru a povaríme tak 20 minút. Pozn.: Plátky používame ako náhradu mäsa - môžeme vyprážať ako rezne, dusiť so zeleninou či v rôznych omáčkach, prípadne ich pokrájať na menšie kúsky a pripraviť ich ako guláš.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.11.05 vloženo
  • 7148x zobrazeno

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 1 kg pšeničnej hladkej múky
  • 1/2 l vody.
  • Na vývar:
  • 2 l vody
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica soli
  • 3 korene petržlenu
  • 3 mrkvy
  • 20 g sušených húb
  • 1/2 menšieho zeleru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Seitan - pšeničné proteínové rezne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Seitan - pšeničné proteínové rezne

anickav
2904 příspěvků 3.4.09 15:17
Re: Seitan - pšeničné proteínové rezne (Veg)

Robievam, ale z polohrubej múky, tak raz-dvakrát ročne. Dá sa použiť na všeličo, napr. aj na ďalšiu falošnú držkovú…
Odpočinutú hmotu premývam vo veľkej mise rovno pod pomaly tečúcou vodou. Z kila múky nám ostane hmota asi veľkosti väčšej päste, je bez chuti, farby a zápachu. Každopádne, po úprave mi chutí viac ako sójové mäso - ale odrádza prácnosť. Dá sa aj kúpiť už hotové.

xgoni
63 příspěvků 25.1.09 03:43
Renee,

ďakujem za upozornenie, už som to uviedla na pravú mieru. „chybka se vloudila“… vlastne dosť zá:,–(ná chyba ;) nejako som sa do toho zamotala písaní.

Renee
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Seitan - pšeničné proteínové rezne (Veg)

Jen poznámka - …dokud se z hmoty nevyplaví všechen škrob, ne všechen lepek. Ten by tam naopak měl zůstat, to je ta pšeničná bílkovina :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz