Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a mimo jíšky a smetany dáme do hrnce a promícháme. Vaříme na high 3 hodiny. Po třech hodinách zamícháme jíšku, necháme ještě 1/2 hodiny vařit. Před podáváním vmícháme smetanu a necháme chvilku prohřát.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Segedínský guláš v pomalém hrnci
Tento gulášek jsem udělala v „pomalé pánvi“ - hrnec nemám, dělala jsem na nejnižší stupeň na plotýnce, bohužel bez zelí, manžel ho nejí. Měla jsem ale zbytek dušeného zelí, které jsem si přidala do své porce - byla to dobrůtka
.
. Budu vzpomínat, jak si s hafčou dáváte.
Hezký zbytek prvomájového dne! B
Zlati, ty mi s těmi koláčky děláš chutě, myslím na ně taky delší dobu, ale musím počkat, včera jsem dělala dort dcerám k narozeninám a zhřešila jsem, asi by se to panu doktorovi nelíbilo
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem od Vás dvou opak, já zase tolik zelí mít nemusím, ale maso to zase jóóó.
Teď pro změnu jdu zadělat na koláčky od muso. V Písku se on nich mluvilo a to by bylo aby nebylo.
Přeju hezký den a … normálně se mi stýská. Papa Z.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ho taky překrájím na menší kousky a zelí dávám přibližně tolik, jako je masa. Tady je 400 g masa, tak bych dala 1 pytlík kysaného a ten je myslím 500 g. Taky máme rádi hustší.Hezký celý máj!
358 příspěvků 25.1.09 03:43
ještě že jsi ho nepustila. Aspoň na chvilku zabavil toho mého chlapa
))
Jinak já toho zelí dala určitě 2× tolik. Máme rádi guláš hodně hustý. Jo a ještě to zelí pokrájím na drobnější kousky. Jinak by mi to nejdly děti. Takhle zmlaskly celý talíř…
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja pokorne priznávam, toho zelí dávam oveľa viac…Pre manžela je zelí doslova droga, nemôže bez neho žiť. A to v hocijakej forme. Hlávkové, či kysané…A v Čechách si extra libuje v hospodách na vrabcovi se zelí a knedlíkmi…A u Kloudú nič také nebolo a chcel sa ísť najesť niekam inam a ja som ho nepustila…
A.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
já zase zkusím ty vývary, už se těším .. to budou polívčičky. Většinou mi hrnec s polévkou blokuje jeden hořák, který zrovinka potřebuju.
Zelí dávám opravdu tolik a ještě prý je to málo.
Budu potěšená, jestli Vám bude chutnat. Přeju oběma hezký den.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
fakt na 400 g masa dáš iba 250 g zelí? Vidím, že sa budem musieť polepšiť a menej šetriť. Tak a zajtra toto skúsim - môj PH nie je vôbec vyťažený. Varím v ňom vývary - polievky, o 100 % sú lepšie ako iba zo sporáku, vytápam sádlo a zopár masitých jedál. Škoda, že som nestihla Vašu debatu o PH!
A.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Segedínek dělám z pěkně prorostlého bůčku, cibule dávám víc a česneku také, přidávám ještě drcený kmín a smetanu dávám zá:,–(ně kysanou- je to mňam,mňam,mňam.
Hezký zbytek dne!
358 příspěvků 25.1.09 03:43
ale běda, jak ho budeš mít lepší, než já!! Jo - a dělala jsem ho cca 3,5 hodiny na High a jen než jsem přihřála knedle, tak jsem tam dala granulovanou jíšku - lžíci světlé a lžíci tmavé. Měla guláše jsem plný hrnec. Určitě jsem dělala z více masa, než je v receptu…:o))))
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Já zase nikdy nedávala ani česnek ani bobkový list. Na srazu mi tenhle segeďák gegina tak vychválila, že jej brzy zkusím. Dám vědět, jak chutnal.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
ty poklade, jsem moc ráda, že chutnalo a ještě raději, že jsem Tě poznala.
Pa a hezký den Z.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Je vynikající!! Nikdy jsem nedávala bobkový list, ale už budu…Zlatko, ještě jednou chválím!
Papa G.