Recept Segedínský guláš v pomalém hrnci

zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a mimo jíšky a smetany dáme do hrnce a promícháme. Vaříme na high 3 hodiny. Po třech hodinách zamícháme jíšku, necháme ještě 1/2 hodiny vařit. Před podáváním vmícháme smetanu a necháme chvilku prohřát.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.07.06 vloženo
  • 14028x zobrazeno

Čas přípravy

  • na High 4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřového masa, kýty nebo plecka
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 bobkového listu
  • 1 KL mleté papriky (nejlepší je uzená)
  • 1/2 KL lžičky soli
  • 250 g kysaného zelí
  • 50 ml vody ze zelí
  • 1/2 kostky masoxu
  • 200 ml vody
  • 1/2 PL sádla
  • 1 a 1/2 PL tmavé jíšky od Vitany
  • 250 ml sladké smetany

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Segedínský guláš v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Segedínský guláš v pomalém hrnci

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci

Tento gulášek jsem udělala v „pomalé pánvi“ - hrnec nemám, dělala jsem na nejnižší stupeň na plotýnce, bohužel bez zelí, manžel ho nejí. Měla jsem ale zbytek dušeného zelí, které jsem si přidala do své porce - byla to dobrůtka :-).
Zlati, ty mi s těmi koláčky děláš chutě, myslím na ně taky delší dobu, ale musím počkat, včera jsem dělala dort dcerám k narozeninám a zhřešila jsem, asi by se to panu doktorovi nelíbilo :-(. Budu vzpomínat, jak si s hafčou dáváte. Hezký zbytek prvomájového dne! B

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci.. Aní a Gegínko.

Já jsem od Vás dvou opak, já zase tolik zelí mít nemusím, ale maso to zase jóóó.
Teď pro změnu jdu zadělat na koláčky od muso. V Písku se on nich mluvilo a to by bylo aby nebylo.
Přeju hezký den a … normálně se mi stýská. Papa Z.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci

Já ho taky překrájím na menší kousky a zelí dávám přibližně tolik, jako je masa. Tady je 400 g masa, tak bych dala 1 pytlík kysaného a ten je myslím 500 g. Taky máme rádi hustší.Hezký celý máj!

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci, Ani

ještě že jsi ho nepustila. Aspoň na chvilku zabavil toho mého chlapa :o))

Jinak já toho zelí dala určitě 2× tolik. Máme rádi guláš hodně hustý. Jo a ještě to zelí pokrájím na drobnější kousky. Jinak by mi to nejdly děti. Takhle zmlaskly celý talíř…

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci,zlati,

ja pokorne priznávam, toho zelí dávam oveľa viac…Pre manžela je zelí doslova droga, nemôže bez neho žiť. A to v hocijakej forme. Hlávkové, či kysané…A v Čechách si extra libuje v hospodách na vrabcovi se zelí a knedlíkmi…A u Kloudú nič také nebolo a chcel sa ísť najesť niekam inam a ja som ho nepustila…
A.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci Aní,

já zase zkusím ty vývary, už se těším .. to budou polívčičky. Většinou mi hrnec s polévkou blokuje jeden hořák, který zrovinka potřebuju.
Zelí dávám opravdu tolik a ještě prý je to málo.
Budu potěšená, jestli Vám bude chutnat. Přeju oběma hezký den.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci, zlata,

fakt na 400 g masa dáš iba 250 g zelí? Vidím, že sa budem musieť polepšiť a menej šetriť. Tak a zajtra toto skúsim - môj PH nie je vôbec vyťažený. Varím v ňom vývary - polievky, o 100 % sú lepšie ako iba zo sporáku, vytápam sádlo a zopár masitých jedál. Škoda, že som nestihla Vašu debatu o PH!
A.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci

Segedínek dělám z pěkně prorostlého bůčku, cibule dávám víc a česneku také, přidávám ještě drcený kmín a smetanu dávám zá:,–(ně kysanou- je to mňam,mňam,mňam.
Hezký zbytek dne!

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci, marmeládko,

ale běda, jak ho budeš mít lepší, než já!! Jo - a dělala jsem ho cca 3,5 hodiny na High a jen než jsem přihřála knedle, tak jsem tam dala granulovanou jíšku - lžíci světlé a lžíci tmavé. Měla guláše jsem plný hrnec. Určitě jsem dělala z více masa, než je v receptu…:o))))

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci

Já zase nikdy nedávala ani česnek ani bobkový list. Na srazu mi tenhle segeďák gegina tak vychválila, že jej brzy zkusím. Dám vědět, jak chutnal.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci - Gegí

ty poklade, jsem moc ráda, že chutnalo a ještě raději, že jsem Tě poznala.
Pa a hezký den Z.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Segedínský guláš v pomalém hrnci

Je vynikající!! Nikdy jsem nedávala bobkový list, ale už budu…Zlatko, ještě jednou chválím!

Papa G.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Květáková polévka Květáková polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz