Recept Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Postup

Na sporák do pánve (kdo má odvahu, tak do pomalého hrnce - já se o něj bojím) dáme olej a když je rozpálený vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme, aby se zatáhlo a dostalo barvičku, přisypeme 3 lžíce sladké papriky, 1/2 až jednu lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky pepře asi 2 lžičky soli. Přendáme do pomalého hrnce, přisypeme nepropláchnuté kysané zelí, bobkový list, nové koření, cukr a zalijeme horkou vodou (přibližně litr). Nastavíme na I. stupeň 2 hodiny. Až na nás hrnec zařve, tak přilijeme záklechtku z hladké mouky a studené vody, promícháme a necháme vařit na I. stupeň 1 hodinu. Až nás hrnec zase zavolá, tak přilijeme šlehačku a nastavíme ještě na půl hodinky. To je akorát čas, abychom prostřeli, napařili knedlíky a nahřáli talíře. Knedlík se hodí houskový, ale i bramborovo-houskový (no koukám, že tu na něj není recept, tak vám ho budu muset ještě napsat).

Nahlásit recept

  • 15.01.11 vloženo
  • 10086x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 2 cibule
  • 1 dcl oleje nebo sádla
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1/2 až jednu lžičku pálivé papriky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička cukru
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 kg kysaného zelí (1 sáček)
  • hladká mouka
  • 1/4 l šlehačky nebo smetany, popř. kysané smetany, jak si kdo vybere
  • voda

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Labužník jandule02
1089 příspěvků 17.1.11 14:30

Segedín ála česko.

oldsoft
682 příspěvků 16.1.11 22:32
esmeralda
4813 příspěvků 16.1.11 00:56

Já bych pomalý hrnec naprázdno (bez obsahu vody) nezapínala. Keramika to vydrží (vždyť ta se vypaluje při minimální teplotě 1000°C). Měla bych strach o výhřevné tělísko. Bez obsahu ho totiž termostat nevypne a mohlo by se přepálit. To je jen můj osobní názor.

Chceš-li ale osmažit cibulku, dej ji do pomalého hrnce, přidej trochu tuku a celou keramickou nádobu dej do mikrovlnky. Vlň cca 5 minut. podle potřeby přidávej čas až bude mít cibulka požadovanou barvu. Pozor - i v mikrovlnce se dá spálit. Žádné zbytečné nádobí.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.1.11 19:48

(no koukám, že tu na něj není recept, tak vám ho budu muset ještě napsat).

Omyl…jsou jich tu mraky..stačí se podívat… :roll:

Nadis
5 příspěvků 15.1.11 19:31

Segedínek z pomalého hrnce je super,ale stačí osmažit cibulku a na ní papriku aby pustila barvu ostatní ingredience jen zamíchat v hrnci je to rychlejší ke konci vaření přidat jen šlehačku . Mám vyzkoušeno a vždy moc chutná.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz