Recept Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Postup

Na sporák do pánve (kdo má odvahu, tak do pomalého hrnce - já se o něj bojím) dáme olej a když je rozpálený vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme, aby se zatáhlo a dostalo barvičku, přisypeme 3 lžíce sladké papriky, 1/2 až jednu lžičku pálivé papriky, 1/2 lžičky pepře asi 2 lžičky soli.
Přendáme do pomalého hrnce, přisypeme nepropláchnuté kysané zelí, bobkový list, nové koření, cukr a zalijeme horkou vodou (přibližně litr).
Nastavíme na I. stupeň 2 hodiny. Až na nás hrnec zařve, tak přilijeme záklechtku z hladké mouky a studené vody, promícháme a necháme vařit na I. stupeň 1 hodinu. Až nás hrnec zase zavolá, tak přilijeme šlehačku a nastavíme ještě na půl hodinky. To je akorát čas, abychom prostřeli, napařili knedlíky a nahřáli talíře.
Knedlík se hodí houskový, ale i bramborovo-houskový (no koukám, že tu na něj není recept, tak vám ho budu muset ještě napsat).

Nahlásit recept

  • 15.01.11 vloženo
  • 8630x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 2 cibule
  • 1 dcl oleje nebo sádla
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1/2 až jednu lžičku pálivé papriky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička cukru
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 kg kysaného zelí (1 sáček)
  • hladká mouka
  • 1/4 l šlehačky nebo smetany, popř. kysané smetany, jak si kdo vybere
  • voda

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Segedínský guláš pro pomalý hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník jandule02
1089 příspěvků 17.01.11 14:30

Segedín ála česko.

oldsoft
682 příspěvků 16.01.11 22:32
esmeralda
4813 příspěvků 16.01.11 00:56

Já bych pomalý hrnec naprázdno (bez obsahu vody) nezapínala. Keramika to vydrží (vždyť ta se vypaluje při minimální teplotě 1000°C). Měla bych strach o výhřevné tělísko. Bez obsahu ho totiž termostat nevypne a mohlo by se přepálit. To je jen můj osobní názor.

Chceš-li ale osmažit cibulku, dej ji do pomalého hrnce, přidej trochu tuku a celou keramickou nádobu dej do mikrovlnky. Vlň cca 5 minut. podle potřeby přidávej čas až bude mít cibulka požadovanou barvu. Pozor - i v mikrovlnce se dá spálit. Žádné zbytečné nádobí.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.01.11 19:48

(no koukám, že tu na něj není recept, tak vám ho budu muset ještě napsat).

Omyl…jsou jich tu mraky..stačí se podívat… :roll:

Nadis
5 příspěvků 15.01.11 19:31

Segedínek z pomalého hrnce je super,ale stačí osmažit cibulku a na ní papriku aby pustila barvu ostatní ingredience jen zamíchat v hrnci je to rychlejší ke konci vaření přidat jen šlehačku . Mám vyzkoušeno a vždy moc chutná.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz