Recept Segedinský guláš

aneb Segedínský guláš

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vezmeme si nádobu, do ní vložíme maso nakrájené na kostky,
přidáme sůl, pepř, papriku, cibuli nakrájenou na kolečka a vše promícháme.
Potom přidáme kysané zelí, opět promícháme, na to dáme bobkový list, přilijeme trochu vývaru a dáme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 15 minut péct. Potom snížíme teplotu na 150 stupňů a necháme 2 hodiny za občasného promíchání péct.
Nakonec vezmeme zakysanou smetanu (aby se nám nesrazila, smícháme ji s trochou šťávy ze segedínu) a nalijeme do segedínu.
Necháme přejít varem a vše je hotovo.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 18.11.07 vloženo
  • 26973x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřového masa
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • zakysaná smetana
  • sladká paprika
  • 3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • zeleninový vývar

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 15.11.12 20:20

Dneska jsem uvařila podle receptu. Doteď jsem segedín vařila klasicky na plotně, dneska poprvé v troubě. Výsledek luxusní gulášek, bez veliké práce, smíchala, dala do trouby a šla jsem ven s malou. Přišly jsme a bylo hotovo. Už ho jinak dělat nebudu. Díky. Akorát jsem dala jak sladkou, tak i zakysanou smetanu.

Diskuse k receptu Segedinský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Joudazhor
5 příspěvků 28.03.13 21:55

Jasny, je trosku jinej. A jak rikas, chce to vyzkouset. V receptu vubec neni uvedeny kmin, takze kdo nema rimsky at da obyc, zasadni vec.

casino
4482 příspěvků 14.03.13 18:42
Tenhle guláš se bohužel liší!

Pro některé, co nemáme nerezové patro, je jaxi těžko představitelný guláš (ač segedinský) bez dovoňava udělané cibulky ;) Možná je to pokus o dietnější provedení zelňačky s vepřovým 8) :)

bona,
byste čučela, jaká jsme tu sestava :)
To pečení mi přijde zajímavé… Cibulku bych usmažil a pak už se držel receptu.

Pokud si Joudazhor jen nedělá prču :nevim:, pak pro ty, co by si naschvál prvně koupili římský kmín mám varování: Napřed zkuste špetičku! Přidat můžete vždycky, opačně to nejde!
No, šlo by to i opačně… Přidáte 4000 g vepřového masa, 3000g kysaného zelí, 20 cibulí atd. ;) :mrgreen:

Ačraj
697 příspěvků 14.03.13 14:48

Trochu vývaru, římský kmín, a v troubě? ;) No to musím vyzkoušet! :mavam:

Joudazhor
5 příspěvků 14.03.13 13:03

Zkuste jeste pridat rimsky kmin. Klidne i vic a bile vino…

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš

Ewi, taky mě to napadlo a určitě nebudeme samy… Navíc lze předpokládat, že lidé, kteří navštěvují tyto stránky, umí uvařit segedín…
Místa je tu sice dost, ale stejně…:-(

ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš

Tenhle guláš se bohužel nijak neliší od těch několika, které už na Labužníku jsou! :-(((

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz