Recept Segedinský guláš

aneb Segedínský guláš

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vezmeme si nádobu, do ní vložíme maso nakrájené na kostky,
přidáme sůl, pepř, papriku, cibuli nakrájenou na kolečka a vše promícháme.
Potom přidáme kysané zelí, opět promícháme, na to dáme bobkový list, přilijeme trochu vývaru a dáme do vyhřáté trouby (200 stupňů) na 15 minut péct. Potom snížíme teplotu na 150 stupňů a necháme 2 hodiny za občasného promíchání péct.
Nakonec vezmeme zakysanou smetanu (aby se nám nesrazila, smícháme ji s trochou šťávy ze segedínu) a nalijeme do segedínu.
Necháme přejít varem a vše je hotovo.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.11.07 vloženo
  • 26658x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřového masa
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • zakysaná smetana
  • sladká paprika
  • 3 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • zeleninový vývar

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 15.11.12 20:20

Dneska jsem uvařila podle receptu. Doteď jsem segedín vařila klasicky na plotně, dneska poprvé v troubě. Výsledek luxusní gulášek, bez veliké práce, smíchala, dala do trouby a šla jsem ven s malou. Přišly jsme a bylo hotovo. Už ho jinak dělat nebudu. Díky. Akorát jsem dala jak sladkou, tak i zakysanou smetanu.

Diskuse k receptu Segedinský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Joudazhor
5 příspěvků 28.03.13 21:55

Jasny, je trosku jinej. A jak rikas, chce to vyzkouset. V receptu vubec neni uvedeny kmin, takze kdo nema rimsky at da obyc, zasadni vec.

 
casino
4466 příspěvků 14.03.13 18:42
Tenhle guláš se bohužel liší!

Pro některé, co nemáme nerezové patro, je jaxi těžko představitelný guláš (ač segedinský) bez dovoňava udělané cibulky ;) Možná je to pokus o dietnější provedení zelňačky s vepřovým 8) :)

bona,
byste čučela, jaká jsme tu sestava :)
To pečení mi přijde zajímavé… Cibulku bych usmažil a pak už se držel receptu.

Pokud si Joudazhor jen nedělá prču :nevim:, pak pro ty, co by si naschvál prvně koupili římský kmín mám varování: Napřed zkuste špetičku! Přidat můžete vždycky, opačně to nejde!
No, šlo by to i opačně… Přidáte 4000 g vepřového masa, 3000g kysaného zelí, 20 cibulí atd. ;) :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 14.03.13 14:48

Trochu vývaru, římský kmín, a v troubě? ;) No to musím vyzkoušet! :mavam:

 
Joudazhor
5 příspěvků 14.03.13 13:03

Zkuste jeste pridat rimsky kmin. Klidne i vic a bile vino…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš

Ewi, taky mě to napadlo a určitě nebudeme samy… Navíc lze předpokládat, že lidé, kteří navštěvují tyto stránky, umí uvařit segedín…
Místa je tu sice dost, ale stejně…:-(

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš

Tenhle guláš se bohužel nijak neliší od těch několika, které už na Labužníku jsou! :-(((

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz