Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opláchnuté hovězí maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, mletou papriku, kmín, pepř a nakrájené maso. Osolíme je, zamícháme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zalijeme maso trochou vody a dusíme dále. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu pokrájenou na kolečka, po chvilce polévku doplníme brambory pokrájenými na kostky, doplníme vodou a vše uvaříme doměkka. Z vejce, mouky a soli připravíme těsto, lžičkou z něj vykrajujeme nočky, vkládáme do vařící polévky a povaříme 3 minuty. Hotovou polévku okořeníme majoránkou a rozsekanou petrželkou. *Poznámka: Místo čerstvých rajčat a papriky můžeme použít cca 100 g sterilovaného leča.*
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Segedínská hovězí gulášová polévka