Recept Segedín z kuřecích srdíček

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí srdíčka okrájme od zbytků trubic, rozpůlíme a vypereme sraženou krev pod studenou vodou. Na 2 lžících sádla osmažíme nakrájenou osolenou cibuli do světle hnědé barvy. Vsypeme obě papriky, vložíme rajský protlak a chviličku zarestujeme. Pak přidáme osušená srdíčka a osmažíme až změní barvu. Podlejeme trochou vařícího vývaru, přidáme zbývající koření (kdo chce, může dát koření do čajového vajíčka) a asi 20 min. dusíme pod pokličkou. Sterilované zelí scedíme, překrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme drobně nakrájené stroučky česneku, dobře promícháme a vaříme dalších 20 min. Pak vytáhneme vajíčko s kořením. Pokud se někomu zdá gulášek řídký, zahustí středně tmavou zásmažkou ze lžíce sádla a lžíce hl. mouky. Na závěr opatrně vmícháme zakysanou smetanu, necháme chvilku prohřívat (nemusí vařit o sto šest). Dochutíme solí, cukrem, mletým pepřem, případně dokyselíme nálevem ze zelí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.02.08 vloženo
  • 4337x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg kuřecích srdíček
  • O,7 l sterilované kysané zelí
  • 3 cibule
  • 5 stroučků česneku
  • 3 PL sádla
  • 1 PL sladké papriky
  • 1/2 KL pálivé papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 PL hl. mouky
  • 1 l vývaru (možno i z kostky)
  • 5 kul. nového koření
  • 5 kul. jalovce (rozmáčknuté)
  • 10 kul. pepře
  • 3 bobk. listy
  • špetička kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • cukr

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Segedín z kuřecích srdíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Doporučuji krůtí srdíčka, jsou větší a rychleji se s nimi pracuje, ale jinak je to prima surovina.

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Ze srdíček jde mnoho vynikajících jídel, segedín nevyjímaje. Doporučuji třeba zkusit i po čínsku . Ten recept je od Evy Pilarové a ta nevaří špatně, fakt. :-)))

 
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Ten recept vznikl náhodně, protože jsem si vytáhl z mražáku cosi a po rozmražení se z toho vyklubaly srdíčka. Ale chuť byla na segedín, takže za hodinku byl hotov. Pak jsem mrkl na I-net, jestli tam takový recept není a to je vlastně všechno. Dík za vyzkoušení.

 
Bobr
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Kamilio, náhodou jsem měla v mrazáku kachní srdíčka (s kuřecími by se mně kvůli velikosti ani nechtělo dělat), dala jsem asi o třetinu méně zelí a je to vynikající!!!!! Část jsem snědla s čerstvým chlebem, knedlík teprve vařím, bude to se zbytkem zítra.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz