Recept Segedín z kuřecích srdíček

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí srdíčka okrájme od zbytků trubic, rozpůlíme a vypereme sraženou krev pod studenou vodou. Na 2 lžících sádla osmažíme nakrájenou osolenou cibuli do světle hnědé barvy. Vsypeme obě papriky, vložíme rajský protlak a chviličku zarestujeme. Pak přidáme osušená srdíčka a osmažíme až změní barvu. Podlejeme trochou vařícího vývaru, přidáme zbývající koření (kdo chce, může dát koření do čajového vajíčka) a asi 20 min. dusíme pod pokličkou. Sterilované zelí scedíme, překrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme drobně nakrájené stroučky česneku, dobře promícháme a vaříme dalších 20 min. Pak vytáhneme vajíčko s kořením. Pokud se někomu zdá gulášek řídký, zahustí středně tmavou zásmažkou ze lžíce sádla a lžíce hl. mouky. Na závěr opatrně vmícháme zakysanou smetanu, necháme chvilku prohřívat (nemusí vařit o sto šest). Dochutíme solí, cukrem, mletým pepřem, případně dokyselíme nálevem ze zelí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.02.08 vloženo
  • 4290x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg kuřecích srdíček
  • O,7 l sterilované kysané zelí
  • 3 cibule
  • 5 stroučků česneku
  • 3 PL sádla
  • 1 PL sladké papriky
  • 1/2 KL pálivé papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 PL hl. mouky
  • 1 l vývaru (možno i z kostky)
  • 5 kul. nového koření
  • 5 kul. jalovce (rozmáčknuté)
  • 10 kul. pepře
  • 3 bobk. listy
  • špetička kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • cukr

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Segedín z kuřecích srdíček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Doporučuji krůtí srdíčka, jsou větší a rychleji se s nimi pracuje, ale jinak je to prima surovina.

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Ze srdíček jde mnoho vynikajících jídel, segedín nevyjímaje. Doporučuji třeba zkusit i po čínsku . Ten recept je od Evy Pilarové a ta nevaří špatně, fakt. :-)))

 
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Ten recept vznikl náhodně, protože jsem si vytáhl z mražáku cosi a po rozmražení se z toho vyklubaly srdíčka. Ale chuť byla na segedín, takže za hodinku byl hotov. Pak jsem mrkl na I-net, jestli tam takový recept není a to je vlastně všechno. Dík za vyzkoušení.

 
Bobr
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedín z kuřecích srdíček

Kamilio, náhodou jsem měla v mrazáku kachní srdíčka (s kuřecími by se mně kvůli velikosti ani nechtělo dělat), dala jsem asi o třetinu méně zelí a je to vynikající!!!!! Část jsem snědla s čerstvým chlebem, knedlík teprve vařím, bude to se zbytkem zítra.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz