Recept Sedmihradské zapékané zelí

Pepino Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kysané zelí uvaříme do poloměkka v menším množství vody, scedíme a necháme odkapat. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mleté maso a za stálého míchání je opečeme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájený salám a opečeme jej, pak sejmeme z plotýnky a vmícháme mletou papriku. Hlubší zapékací misku vymastíme, na dno urovnáme vrstvu zelí, na ni vrstvu slaniny a salámu, na ně opět část zelí. Zalijeme je částí smetany rozšlehané s jogurtem, osolíme a poprášíme paprikou. Pak urovnáme vrstvu rýže, na ni vrstvu vepřového masa a nahoru přijde opět zelí. Vše zalijeme smetanou s jogurtem a upečeme v mírně vyhřáté troubě do měkka.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 7243x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800g kysaného zelí
  • sádlo nebo olej
  • 1 cibule
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 100g slaniny
  • 100 g salámu
  • mletá sladká paprika
  • 4 lžíce vařené rýže
  • 1/4 l kysané smetany
  • 1dl bílého jogurtu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sedmihradské zapékané zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz