Recept Sedmihradské vrstvené zelí

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka. Rýži uvaříme ve slané vodě. Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme, opaprikujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme spolu s plátky klobásky. Vhodnou zapékací nádobu vymažeme sádlem a vrstvíme: - zelí - slanina s klobásou - zelí - polijeme částí smetany - rýže - maso - zelí a tak pokračujeme, pokud máme co vrstvit. Poslední vrstva je zelí. Zalijeme smetanou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na cca 45 minut do středně vyhřáté trouby. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 13394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Ingredience

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1,5 kg kyselého zelí
  • 300 g anglické slaniny
  • 300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy
  • 200 g cibule
  • 120 g rýže
  • 150 g sádla
  • 6 dcl kyselé smetany
  • stroužek česneku, paprika, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sedmihradské vrstvené zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sedmihradské vrstvené zelí

Xym
65 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

2Kari: kysela smetana = zakysana smetana :)))

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Ejko, bystřím zrak! Pokrmy z jednoho hrnce jsou mi velmi sympatické a tohle jsem teda ještě opravdu neslyšela, jak originální, to nejde nevyzkoušet…

Mám malý dotázek: Kyselá smetana se dá normálně koupit, nebo to může být sladká smetana, co se nechá zkysnout? Já viděla prodávat jen podmáslí nebo kefír. Ale asi špatně koukám. Zakysaná smetana by šla asi taky použít, že jo?

Příjemné rozpoložení a veselé okolnosti přeji Tobě a všem labužnikům.....;o))

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Teda, Eja, kde ty na takéto dobré recepty chodíš? Ďalší výborný recept, ktorý musím čo najskôr odskúšať, len dúfam, že mi nena:,–(ia diétu. Už to mám medzi obľúbenými, a bude ťa obľubovať aj môj drahý, keď mu to urobím.
Díky a želám pekný deň.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Hle, jak chytré a prosté vysvětlení.

Mamut
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Vzhľadom k tomu, že mesto Koložvár, čiže Cluj (čítaj Kluž), je tuším v Sedmohradsku (čo je iné pomenovanie pre Draculovu Transylvániu), nie sú tieto dva názvy až tak rozdielne, ako sa na prvý pohľad zdá.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

To je zajimave - ja tenhle recept taky delam a leta znam jako „Kolosvarske zeli“.......hmmmm…jen se tomu divim, ze by me nikdy nenapadlo ze se tomu rika i jinak.....jojo clovek se uci kazdy den O:))), meisje.

Pipinka
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Tento recept znám pod názvem Kološvarské zelí. Je to jeden z nejoblíbenějších. Spousta přátel, kteří to u nás jedli, nevěřili, že zelí a rýže dohromady může tak výborně chutnat.:))

Mirina
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Sedmihradské vrstvené zelí

Ďakujem za recept. Už dlho ho hľadám v rôznych kuchárkach, už po prečítaní sa teším na výsledok.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz