Recept Sedlácké jehněčí nožičky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sedlácké jehněčí nožičky

Úvod

Gurmán leden 2007

Postup

Nožičky odblaňte, opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozehřejte olivový olej, vložte maso a stroužky česneku. Nožičky osmažte ze všech stran.

Přeložte na pekáč na alobal nebo pečící papír. Podlijte vodou nebo vývarem, přidejte čerstvý rozmarýn, menší celé cibulky a vložte do rozehřáté trouby. Pečte při 160°C cca 1,5 hodiny.

Když se maso odděluje od kosti, odložte ho stranou a do výpeku přidejte balsamikový ocet, cukr a na slabém ohni krátce povařte.
Pokud je chuť omáčky příliš silná, můžete ji zjemnit několika kapkami smetany nebo mléka.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso Velikonoční recepty

Nahlásit recept

  • 10.07.12 vloženo
  • 7088x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 jehněčí nožičky
  • 6-8 lžic panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6-8 menších cibulí
  • hladká mouka na obalení
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • 100ml balsamikového octa
  • 1 lžička cukru krupice
  • smetana nebo mléko
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • vařené, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 14.07.12 18:31

Mila dando, uvareno, snedeno. Skrta reznik nechtel nasekat kolinka, tak jsem musela vzit celou plec, vykostila a pak postupovala podle receptu. Cibulky jsem podle rady dala vetsi a pred servirovanim je na pet minut soupla pod gril. Omlouvam se za fotku, ze je rozmazana, ale nedockavci mi nedovolili vic snimku, tak krasne to vonelo :- ). Dekuji za krasny a funkcni recept!

Jo a balsamika jsem dala taky o neco mene a na konci pridala asi pul deci sladke smetany. I tak byla omacka hodne pikantni. Skvela. Jako priloha rozmackane brambory s maslem a petrzelkou a spenat.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 10.07.12 23:13

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Sedlácké jehněčí nožičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.07.12 22:06

Zébulon, jsem ráda, že chutnalo, je to zase něco jiného, než česká klasika s česnekem :-), špenát mne nenapadl, ale stejně bych neměla čas ani místo pro další kastrol :-), nad smetanou jsem váhala, jenže by omáčka ztratila glanc a to jsem nechtěla, proto jsem ubrala ocet.
Ještě mám v mrazáku dva balíčky novozélandských kolínek od velikonoc, takže budu hledat další recepty, současné léto je na zapnutí trouby jak dělané :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.12 19:20

Jasně, zeb :-), možná v Česku ne, ale italský sedlák by mohl mít :-)
Recept je ze starého Gurmánu, vařil Polačko, ale dotaz k němu o zemi původu vznášet nebudu :-)
Dala jsem o trochu míň balsamico octa, ale přidala lžíci balsamico glazé.
Příště bych volila jinou přílohu, nebo jinak upravené brambory, ale nebylo moc času ani prostoru, ale chutnalo i tak :-)
P. S. Pokud budeš vařit, neboj se dát nenší cibule vcelku nebo rozkrojené napůl, já jsem dala malinké jako sazečka a nebylo to ono.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.07.12 18:42

Dando, dando, dando… Zitra musim bezet pro nozicky, neda se nic delat! Vypada to nadherne (jen premyslim, co to bylo za sedlaka, ze mel ve spajzu balsamikovy ocet :- ) ).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz