Recept Sedlácké jehněčí nožičky

(Hodnoceno 1x) danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sedlácké jehněčí nožičky

Úvod

Gurmán leden 2007

Postup

Nožičky odblaňte, opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozehřejte olivový olej, vložte maso a stroužky česneku. Nožičky osmažte ze všech stran. Přeložte na pekáč na alobal nebo pečící papír. Podlijte vodou nebo vývarem, přidejte čerstvý rozmarýn, menší celé cibulky a vložte do rozehřáté trouby. Pečte při 160°C cca 1,5 hodiny. Když se maso odděluje od kosti, odložte ho stranou a do výpeku přidejte balsamikový ocet, cukr a na slabém ohni krátce povařte. Pokud je chuť omáčky příliš silná, můžete ji zjemnit několika kapkami smetany nebo mléka.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso Velikonoční recepty

Nahlásit recept

  • 10.07.12 vloženo
  • 8627x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 jehněčí nožičky
  • 6-8 lžic panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 6-8 menších cibulí
  • hladká mouka na obalení
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • 100ml balsamikového octa
  • 1 lžička cukru krupice
  • smetana nebo mléko
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • vařené, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 14.7.12 18:31

Mila dando, uvareno, snedeno. Skrta reznik nechtel nasekat kolinka, tak jsem musela vzit celou plec, vykostila a pak postupovala podle receptu. Cibulky jsem podle rady dala vetsi a pred servirovanim je na pet minut soupla pod gril. Omlouvam se za fotku, ze je rozmazana, ale nedockavci mi nedovolili vic snimku, tak krasne to vonelo :- ). Dekuji za krasny a funkcni recept!

Jo a balsamika jsem dala taky o neco mene a na konci pridala asi pul deci sladke smetany. I tak byla omacka hodne pikantni. Skvela. Jako priloha rozmackane brambory s maslem a petrzelkou a spenat.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 10.7.12 23:13

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Sedlácké jehněčí nožičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sedlácké jehněčí nožičky

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.7.12 22:06

Zébulon, jsem ráda, že chutnalo, je to zase něco jiného, než česká klasika s česnekem :-), špenát mne nenapadl, ale stejně bych neměla čas ani místo pro další kastrol :-), nad smetanou jsem váhala, jenže by omáčka ztratila glanc a to jsem nechtěla, proto jsem ubrala ocet.
Ještě mám v mrazáku dva balíčky novozélandských kolínek od velikonoc, takže budu hledat další recepty, současné léto je na zapnutí trouby jak dělané :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.7.12 19:20

Jasně, zeb :-), možná v Česku ne, ale italský sedlák by mohl mít :-)
Recept je ze starého Gurmánu, vařil Polačko, ale dotaz k němu o zemi původu vznášet nebudu :-)
Dala jsem o trochu míň balsamico octa, ale přidala lžíci balsamico glazé.
Příště bych volila jinou přílohu, nebo jinak upravené brambory, ale nebylo moc času ani prostoru, ale chutnalo i tak :-)
P. S. Pokud budeš vařit, neboj se dát nenší cibule vcelku nebo rozkrojené napůl, já jsem dala malinké jako sazečka a nebylo to ono.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.7.12 18:42

Dando, dando, dando… Zitra musim bezet pro nozicky, neda se nic delat! Vypada to nadherne (jen premyslim, co to bylo za sedlaka, ze mel ve spajzu balsamikovy ocet :- ) ).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz