Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Gurmán leden 2007
Nožičky odblaňte, opepřete, osolte a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozehřejte olivový olej, vložte maso a stroužky česneku. Nožičky osmažte ze všech stran. Přeložte na pekáč na alobal nebo pečící papír. Podlijte vodou nebo vývarem, přidejte čerstvý rozmarýn, menší celé cibulky a vložte do rozehřáté trouby. Pečte při 160°C cca 1,5 hodiny. Když se maso odděluje od kosti, odložte ho stranou a do výpeku přidejte balsamikový ocet, cukr a na slabém ohni krátce povařte. Pokud je chuť omáčky příliš silná, můžete ji zjemnit několika kapkami smetany nebo mléka.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso Velikonoční recepty
vařené, šťouchané brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.7.12 18:31
Mila dando, uvareno, snedeno. Skrta reznik nechtel nasekat kolinka, tak jsem musela vzit celou plec, vykostila a pak postupovala podle receptu. Cibulky jsem podle rady dala vetsi a pred servirovanim je na pet minut soupla pod gril. Omlouvam se za fotku, ze je rozmazana, ale nedockavci mi nedovolili vic snimku, tak krasne to vonelo :- ). Dekuji za krasny a funkcni recept!
Jo a balsamika jsem dala taky o neco mene a na konci pridala asi pul deci sladke smetany. I tak byla omacka hodne pikantni. Skvela. Jako priloha rozmackane brambory s maslem a petrzelkou a spenat.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sedlácké jehněčí nožičky
Zébulon, jsem ráda, že chutnalo, je to zase něco jiného, než česká klasika s česnekem
, špenát mne nenapadl, ale stejně bych neměla
čas ani místo pro další kastrol
, nad smetanou jsem váhala, jenže by omáčka
ztratila glanc a to jsem nechtěla, proto jsem ubrala ocet.
Ještě mám v mrazáku dva balíčky novozélandských kolínek od velikonoc, takže budu hledat další recepty, současné léto je na zapnutí trouby jak dělané
Jasně, zeb
, možná v Česku ne, ale italský
sedlák by mohl mít 


Recept je ze starého Gurmánu, vařil Polačko, ale dotaz k němu o zemi původu vznášet nebudu
Dala jsem o trochu míň balsamico octa, ale přidala lžíci balsamico glazé.
Příště bych volila jinou přílohu, nebo jinak upravené brambory, ale nebylo moc času ani prostoru, ale chutnalo i tak
P. S. Pokud budeš vařit, neboj se dát nenší cibule vcelku nebo rozkrojené napůl, já jsem dala malinké jako sazečka a nebylo to ono.
Dando, dando, dando… Zitra musim bezet pro nozicky, neda se nic delat! Vypada to nadherne (jen premyslim, co to bylo za sedlaka, ze mel ve spajzu balsamikovy ocet :- ) ).