Recept Sedlácké fondue

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sedlácké fondue

Postup

Z kulatého pecnu chleba odkrojíme vršek a chléb vydlabeme. Pokrájíme 45 dkg prorostlé slaniny na proužky a osmahneme na oleji. Smícháme kyselou smetanu, tavené sýry, pokrájené papriky, pažitku, vegetu, pepř a vychlazenou slaninu. Všechno důkladně promícháme. Tukem ze slaniny vytřeme chleba zevnitř i zvenku, naplníme směsí a položíme na pomaštěný plech. Vedle položíme ještě vydlabance, které jsme předtím pokapali tukem ze slaniny. Pečeme asi 10-15 minut ve vyhřáté peci. *Petr Novotný*: „Tohle jídlo mne naučil slovenský herec a skvělý kuchař Stano Dančiak. Je to nádherný gastronomický fór, jídlo voní tak, že se podlamují kolena. Ve výsledku vypadá nádherně, obzvláště, když odříznutý vršek chleba zase vrátíte na své místo, takže vznikne dokonalá přikrytá chlebová miska. Hezky se to jí ve dvou, pořád udlabujeme a namáčíme, občas se políbíme, pijeme vínko, nemá to chybu, vyzkoušel jsem, doporučuji ...” Zdroj: Kalendář Petr Novotný - Na co mě pozvali kamarádi z branže 2001

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 7920x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kulatý pecen chleba
  • 45 dkg prorostlé slaniny
  • 1 kyselá smetana
  • 3 tavené sýry
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • pažitka
  • vegeta
  • pepř

Doporučená příloha

  • Jí se bez přílohy a bez příboru, láme rukama a zapíjí bílým vínem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sedlácké fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sedlácké fondue

Pepetu, díky za připomenutí receptu !!! V Delvitě prodávají maličké čtvercové houstičky z chlebového těsta, tak to vidím na Silvestra jako jednu z mňamek.

pepetu
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Sedlácké fondue

měli jsme tuto dobrotu u známých a
je to vynikající
mooc doporučujeme.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sedlácké fondue

Gabika, já si dělám i sama pro sebe- používám chlebovou housku ( dalamánek), mňam.

Labužník gabika
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sedlácké fondue

túto mňamku poznám a v lete, keď je dostatok čerstvej (nechemickej) papriky aj často robievam. Veľmi nám to chutí a s tou vôňou je to fakt pravda. Pre dvoch je však celý chlieb dosť veľa a ohrievane to už nie je ono a tak ja používam namiesto chleba veľké žemle (myslím že sa to povie housky) a výsledok je originálny. Dobrú chuť.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sedlácké fondue - přidán obrázek, recept doplněn
Labužník zita02
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky moc,
meisje
580 příspěvků 21.10.03 16:24
Agatko

ano - tento.

Labužník agatka
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Meisje

to Zitě doporučuješ tento recept?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz