Recept Sečuánský lilek s rajčaty a koriandrem Veg

(Hodnoceno 2x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sečuánský lilek s rajčaty a koriandrem

Úvod

Krásný lehký předkrm pro nedělní oběd na zahradě (jen by nemuselo pršet…). Chutná studený i vlažný, mně vyhovoval spíš za studena. Přestože se jedná o čínský recept, lehké suché bílé ho krásně doplňuje.

blog.sina.com­.cn/dacai

Postup

Lilek oloupeme, odkrojíme konce, podélně ho rozpůlíme a uvaříme 25-30 minut v páře. Necháme zchladnout.

Papričku nasekáme nadrobno, stejně jako česnek. rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kousky. Všechno rozmělníme v hmoždíři (nebo rozmixujeme - potom si ingredience nakrájíme na větší kousky).

Koriandr nasekáme nadrobno, vmícháme do rajčatové směsi, přidáme olej, ocet a sójovou omáčku, zamícháme.

Lilek dáme na talíře, pokryjeme omáčkou, opepříme čerstvě mletým pepřem a hrubou solí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.07.12 vloženo
  • 8137x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lilek - cca 400 g
  • 2 větší zralá rajčata - cca 300 g
  • 1/2 zelené chilli papričky (nepálí tolik, kdo chce, dá si červenou)
  • velká hrst čerstvých koriandrových lístků
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 kávové lžičky rýžového octa
  • 1 kávová lžička sezamového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • opečený toast z celozrnného pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 30.07.12 12:24

Použila jsem petržel a výborné! Někdy zkusím i s koriandrem. U nás se bude opakovat.

Odkaz na uvaření

Frantiska 26.07.12 22:17

moc dobre

Odkaz na uvaření

zébulon 22.07.12 16:01

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sečuánský lilek s rajčaty a koriandrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 29.07.12 22:19

Uzila :) urcite brzo zopakuji

 
zébulon  29.07.12 21:55

Vidim, Frantisko, ze sis s lilkem uzila. To me tesi :- ). Koriandr je pro nekoho ucineny dilo dabla, kdyby tu byla wydra, ta by nam to vysvetlila!

 
Frantiska
927 příspěvků 27.07.12 20:35

Dneka zbytek zapeceny s mozarelou a taky moc dobre, sice ne cinske :) ale bohuzel ostatnim ten koriandr nechutna, takze priste bez nej :)

 
Frantiska
927 příspěvků 26.07.12 22:13

Vyzkouseno, me to chutnalo… ale ostatni stravnici byli velmi zklamani :) vystihuje to veta ma to moc chuti… ale to nevadi aspon je vsechno moje

 
zébulon  25.07.12 11:22

Aha, to jsem nenapsala - nakrajet na velke kusy. Ja jsem mela z jednoho lilku osm kousku.

 
Frantiska
927 příspěvků 25.07.12 10:21

Dnes bude k veceri, jen mi neni jasne lilek nakrajime pak na kousky nebo nechame v celku?

 
zébulon  23.07.12 18:19

Frantisko, prave jsem dojedla zbytek, z lednice, mnam mnam. Klidne tam dej bazalku, nebo petrzelku, pazitku, udela stejnou praci! Ja jsem koriandr taky musela koupit, taky ho neumim :- ).

 
Frantiska
927 příspěvků 23.07.12 16:39

Tohle si musim udelat :)jen teda asi bez koriandru… uz jsem vzdala pokus o pestovani vzdycky umre

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz