Recept Sečuanské lilky Yu Xiang Qiezi Veg Pra

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sečuanské lilky Yu Xiang Qiezi

Úvod

Ja som si vzdy myslel ze len okolo Stredozemneho mora robia dobre baklazany… Pokial som nemal tento klasicky cinsky recept. Hovoria, ze to je aj rybaci baklazan. Nie ze ma chut po rybe, ale sposobom pripravy.

Postup

1-Najlepsie japonsky baklazan nakrajame na hrubsie pasiky.

2-V miske zmiesame vyvar, sojovu omacku, ryzovy ocot a ryzove vino a cukor a odlozime na stranu.

3-Do woku (naozajstneho kovoveho) dame olej, co ma vysoku dymivost ako arasidovy a rozpalime, az zacne dymit. Vhodime baklazany a stir fry - bao tak asi 3-4 minuty az zacne vrch menit do zlatista z vnutro maknut.

4-Pridame cesnak, nakrajany cerstvy zazvor a secuanske korenie. Pokracujte v stir fry cca 30 sekund - 1minutu az to zacne rozvoniavat. Pridame pripravenu omacku a posledne pridame na hrubo nakrajanu jarnu cibulku a „stir fry“dalsie 2 minuty. Pripravime si zmes maizeny a vody na zahustenie, prehrejeme a hned servirujeme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.02.11 vloženo
  • 4553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g baklazan japonsky
  • 2 lyzice cinska stiplava chili and cierne fazulky omacka
  • 2 cm zazvor nakrajany nadrobno
  • 1/2 hrnceka vyvar na podliatie
  • 2 lyzice sojova omačka
  • 2 lyzice ryzovy ocot tmavy
  • 1 lyzicka secuanske korenie
  • 3 struciky cesnak
  • 1 jarna cibulka nakrajana na hrubsie
  • maizena/ kukuričný škrob
  • 1 lyzickor cukor hnedý
  • 3 lyzice olej na vysmážanie arasidovy
  • 1 lyzica ryzove vino shaoxing
  • voda podla potreby

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 16.01.13 15:12

Varianta receptu , dat najprv lilky na hodinu do marinady, sojovka, cinsky ocot a cinske vino ( pouzit marinadu neskor do omacky) , pridat , oprazit, podusit mlete bravcove maso.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 16.02.11 14:15

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sečuanské lilky Yu Xiang Qiezi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 17.01.13 07:58

:kytka: dik, robil som ich presne ako cinania male japonske baklazany, rozpaleny wok, trocha oleja, len mam stastie ze u nas je stale leto tak sa da robit vonku v patiu, inac cela kuchyna oprskana ;)

 
jolana
5065 příspěvků 16.01.13 20:53
:potlesk:
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.02.11 17:24

Úžasné ! :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz