Recept Sečuánská kuřecí směs

Xgeorgo Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1.naložení masa Nastrouháme polovinu zázvoru najemno, na pánev nalijeme polovinu oleje a velmi prudce smažíme nastrouhaný zázvor s drceným hřebíčkem, přídáme ocet, ostrou sojovou omáčku a drcený pepř - zalijeme vodou ( cca 1,5dcl ) a odstavíme. vše musí proběhnout velmi rychle aby se zvýraznilo aroma zázvoru ale nezhořkl hřebíček. Nakrájíme řízky na velmi tenké nudličky ( lépe se krájí trochu zmrzlé ). Zchladlou směs z pánvičky nalijeme do mísy promícháme s kuřecími nudličkami a dáme do chladničky do druhého dne. 2.vlastní příprava Ve woku rozpálíme olej, přídáme maso a velmi prudce restujeme ( podle velikosti nudliček cca 3-4 minuty ). Až je maso zatažené vsypeme, zeleninu a zbytek nastrouhaného závoru. Dále restujeme přibližně 5min, potom nalijeme přibližně 0,4 l horké vody ( podle toho kolik pustí zelenina - na mraženou směs stačí cca 0,2l vody ) a 1 PL sladké sojové omáčky. Necháme dusit přibližně 7 minut, omáčka zhoustne sama ( pokud máte rádi hustší - zahustíme rýžovou kaší - pozor velmi houstne ) Pokud vaříte pro děti, dejte si pozor na hřebíček a zázvor, jídlo bývá poměrně dost pikantní.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 27.01.09 vloženo
  • 18276x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min + 12 hod + 20

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500g kuřecí stehenní řížek ( může být i prsní )
  • 30-50g čerstvého zázvoru
  • 1 ČL drceného hřebíčku
  • 0,5 dcl octa
  • cca 1,5 dcl oleje ( pozor ne olivový )
  • sojová omačka - sladká, ostrá
  • sůl, pepř
  • 700g zeleninová směs ( buď koupená "čínská" nebo vlastní )
  • - mrkev, kedlubna, zelí, paprika - dlouhé co nejtenší nudličky
  • - sušené houby, hrášek
  • volitelně
  • na zahustění dětská instatní rýžová kaše

Doporučená příloha

  • jasmínová rýže nebo smažené rýžové nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sečuánská kuřecí směs

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sečuánská kuřecí směs

Xgeorgo
12 příspěvků 28.1.09 14:24
Re: Sečuánská kuřecí směs

Dělám to tak dlouho, aby vznikla hustá ( „slizká“ ) omáčka. Proto taky zahušťuji instantní rýžovou kaší ( dětská nemléčná nedoslazovaná ) - velmi se mi osvědčila jako univezální „zahušťovadlo“.

Princezna
53 příspěvků 27.1.09 23:35
Re: Sečuánská kuřecí směs

Já to dělávám různě, například tak, že smíchám vejce, škrobovou moučku, sójovku, ústřicovou omáčku, čertvý strouhaný zázvor, někdy přidám ještě koření na čínu a mariuji v „Marinovači 9 min“. Fantastická věcička - viz odkaz http://www.topshop.cz/…61592-p.html. Sůl už nepřidávám, díky použitým ingrediencím je slané dost. No a ze zeleniny používám navíc sójové klíčky a bambusové výhonky, většinou to, co je právě doma :-)

casino
4497 příspěvků 27.1.09 22:55
Re: Sečuánská kuřecí směs

No, já mám „malou“ pánev, takže dělám asi z polovičního množství. „Marinuji“ cca 30 minut (vejce, sůl, škrob). Tepelná úprava mi trvá max. 5 minut :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz