Recept Sebevražda

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sebevražda

Postup

Syrové (kvalitní!!!) vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky, posolíme, opepříme, příp. pokapeme balsamikovým octem, obložíme různou zeleninou, ale i vejcem, olivami, kapary, ančovičkami, lososem (dle gusta).... Při konzumaci se pak už se jenom můžeme modlit, že to prase nemělo tasemnici, trichinelu nebo něco podobného. Pozn. Na vlastní nebezpečí, stejně jak u klasického tataráku!!! Ale kdo nezkusil...

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 22.06.05 vloženo
  • 18464x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Kvalitní a veterinárně vyšetřené libové vepřové maso (panenka, kýta, pečeně)
  • sůl
  • bílý pepř
  • (balsamikový ocet)
  • zelenina na oblohu.

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 16.07.13 22:47

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 03.07.13 19:38

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sebevražda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Roomanka
205 příspěvků 17.07.13 21:20
Panenka od Itala...

Právě jsme ji dojedli, nemá chybu, dělám ji pravidelně. Jen tu skořici a kakao vynechávám. :-)

Ačraj
697 příspěvků 17.07.13 21:08

Hm, to je škoda, že nepotřebuji zhubnout :mrgreen: já jsem v životě nedržela žádnou dietu, takže podvazování žaludku, nebo tasemničky nepotřebuji, jsem se svoji postavou spokojená a né jen já. :lol: :mavam:

casino
4488 příspěvků 17.07.13 19:43
Tasemničky?

A proč myslíte, že si v této prasečince tak libuju? :mrgreen:
Sice se mi daří pořád býti docentem, ale myslím, že ty potvorky jsou pro hubnutí přirozenější (hnedle vedle nepřejídání se, že?) než např. podvazování žaludku, ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit:
Přidávám odkaz na marinovaného Emanuela, který je zmiňován níže i výše :)
http://www.sitalemvkuchyni.cz/…ale-marinato

Příspěvek upraven 17.07.13 v 23:34

Labužník jandule02
1089 příspěvků 17.07.13 17:59

Vepřová panenka - to mi připomíná recept z „Itala v kuchyni“ - panenka se osolí, obylinkuje a ocukruje, resp. se to zabalí do soli, cukru a bylinek, pak celé do utěrky a nechá se 10 dní v lednici. Pak se krájí na tenké plátky…
Zkusila jsem to a opravdu je to moc dobré - takový domácí pršut.

Ačraj
697 příspěvků 17.07.13 10:16

Já bych se bála tasemnice 8o, tataráček, to snad jo, ale toto :?: To by se mělo dělat asi z přemraženého masa, né :?: já to těm mým kocourkům tak dělám, aby neměli ty potvory ve střevech. :cert:

Dadooa
268 příspěvků 06.07.13 11:27

Carpaccio, krasne tence krajene miluju, ale tohle, nakrajene sekyrkou me od pohledu odpuzuje. Venovat tomu trochu pece a vetci esteticno, klido pido si dam.
Odflaknuta jidla nee ee.

parles
302 příspěvků 06.07.13 11:21

Recepty na Hackepeter jsou tu dva už od roku 2004. Jeden se žloutkem a jeden bez. Ovšem německý originál je bez! Já to tedy můžu, občas to i udělám. Ale takhle naplátkované maso jsem ještě nejedl.

gmp
1603 příspěvků 06.07.13 10:52
-

Hmm, tak tohle si pamatuju ještě z časů DDR. V Drážďanech byl bufet - jídelna Zum Zwinger a tam to prodávali. Byl jsem ještě mlád a silná povaha, ale tohle to bylo i na mladou silnou povahu trochu moc. Pak to ještě v dalako horším stavu prodávali v obchodňáku Centrum - nebo tak nějak se jmenoval na Pražské čtvrti. Češi tomu říkali včelín :roll:

karel09
20 příspěvků 06.07.13 10:07

Jako Čech odkojený tatarákem jsem na to poprvé v Německu docela koukal 8o
Pak jsem ochutnal. A od té doby to jím skoro pokaždé, když jsem v Reichu :jazyk:

sivakova
489 příspěvků 06.07.13 00:59

Jo syrové masíčko to je droga, nezáleží na zvířeti jen když je to za syrova, i klobásy za syrova jsou boží… 40 let požírám syrové maso, zatím se mi nic špatného nepřihodilo…
:mavam: :mavam: :mavam:

casino
4488 příspěvků 06.07.13 00:06
Německá varianta

@karel09, díky za odkaz…, ale z příspěvku nelze vyčíst, zda té německé variantě na českou sekanou také holdujete :) :nevim: :)
Já bych se po té fáši utlouk a jak píšu v tom receptu: "… než jde sekaná do trouby, tak už jsem ze samého ochutnávání po jídle, a moc se musím držet aby to nedopadlo jak ve „Slavnosti sněženek“ (Masožravec Krejčík :) Lepčččí tatarák neznám :)
Ale jak sám můžete vidět níže, na LABUŽNÍKOVI je to, co se konzumace syrového masa (vepřového) týká, bída. Lidem nestojí za kulinářský prožitek podstoupit trošku rizika… By mě zajímalo, jak by se zachovali, kdyby se jim naskytla možnost ochutnat třeba Takifugu :nevim:
Nevadí mi, že jsem jako kůl v plotě…, ale třeba se někdo k ochutnání syrové panenky osmělí… Věřte, stojí to za to! :mavam:… a dva kůly, to už je společnost :hug:

karel09
20 příspěvků 05.07.13 19:33
Německá varianta
Ačraj
697 příspěvků 04.07.13 19:56

Nepozřela bych syrové maso ani z domácího zavražděného prasátka :mrgreen:

ucitelas
328 příspěvků 04.07.13 17:46

Syrovou rybu, klidně, krávu klidně, ale prase…no zatím ne :?:

jolana
5066 příspěvků 03.07.13 20:49

..no ja taky misty kvicela az mi slzy tecu.. :lol: :mrgreen: :lol:

casino
4488 příspěvků 03.07.13 19:47
Jestli takto chutná sebevražda…

… pak to nebyla rozhodně má poslední :)
No, na prasečinky mě užije a může-li být carpaccio z ananasu či z jahod , tak proč ne z prasete, že? :mrgreen:
Když MAKRONKY po vyfocení jídla viděly, že to s pojídáním syrové vepřoviny myslím vážně, tak jedna vzala do zaječích, druhá začala cosi o BSE a třetí si vzpomněla na jakéhosi Jakuba Creutzfeldta. Jsem jim říkal, že je to sice maso od páteře a mícha že je hnedle vedle, že vepř je sice čuně, ale není to přežvýkavec.
Nakonec nám jedna panenka stačila všem tak akorát jako chuťovka před obědem.
Upraveno to bylo úúúplně jednoduše - jako klasické carpaccio jen s ochucenou majonézou a nakládaným pepřem :palec:
Už dlouho jsem neměl carpaccio z hovězího, na rozdíl od jahodového, které mám teď v jahodové sezoně denně, ale zdá se mi, že toto z panenky je daleko jemnější než z hověziny. Není potřeba ho krájet na „lístečky“ a stejně se v ústech jen jen rozplývá, skoro jako jahody, a jde „přímo do ledvin“ :potlesk:

Poznámka:
Měl jsem k tomu čerstvou bagetu, ale MAKRONKY jsou teď BEZLEP, tak si donesly takové ty polystyrenové chlebíčky z pufované rýže…
Přátelé, kamarádi, teprve s tím polystyrenem to bylo éňo-ňůňo a ta co prve zdrhla, tak tuto delikatesu komentovala: „Vy krávy, tož to je massso…!!! Já z teho snáď zešílím!!!“ :mrgreen:

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Ale vždyť já se nehádám...

… máš pravdu, máš pravdu, máš pravdu. Ale tady v tom receptu jde o ČERSTVÝ, téměř ještě teplý a nevyzrátý maso, který ještě místy kvičí. To je stejný, jak když řezník o zabíjačce ochutnává syrovej prejt…

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sebevražda

pupek, eja
asi to bude to takmer zmrznutie, keď má mäso 0°C, prípadne začína mrznúť len na povrchu.
robím to so slaninou, keď krájam plátky na džigericu.
Strčiť do mrazáku, sledovať aspoň raz za 15-30 minút (podľa teploty a veľkosti), priebežne otočiť a keď začína tuhnúť a tvrdnúť na povrchu od zmrznutia (len na povrchu!) krájať

pupek - a kalíškom brendy/vodky/vína si pokropiť neskúšal? to je na surové mäso tiež vhodné

a zamozrejme kalíšok konzumentovi! :o)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Eja

No, zmražený maso se sice krájí lepší, to máš pravdu, ale tady je to o čerstvým mase. Jakmile maso zmrazíš, udělaj se ti tam krystalky ledu, který ti prořežou svalový buňky – a pak z toho tak akorát crčí voda. Chce to trochu trpělivosti a ostej nůž – a pak už jenom mlaskat… :o)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Eja

No, zmražený maso se sice krájí lepší, to máš pravdu, ale tady je to o čerstvým mase. Jakmile maso zmrazíš, udělaj se ti tam krystalky ledu, který ti prořežou svalový buňky – a pak z toho tak akorát crčí voda. Chce to trochu trpělivosti a ostej nůž – a pak už jenom mlaskat… :o)

Eja
3858 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sebevražda

Pupku, tady si taky všichni tykáme …:) Ten můj řezník by mi uříznul tak hlavu… moji…hehe. Ale panenku zkusím, na něco se umřít musí :), předpokládám, že se lépe nakrájí na tenoučké plátky lehoučce zmražená…

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sebevražda

Ejo, recept „Sebevražda“ sice nemá s T-bone steakem nic podobnýho, ale asi reaguješ na můj předchozí recepis. (Promiň, že ti tykám, ale my doma si všichni tykáme). No a co se týká tvého řezníka, za to já nemůžu… Ten můj mně uřízne, na co si jenom vzpomenu :o)
Pupek

Eja
3858 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sebevražda

Pupku, pokračuj, začal jsi ve velkém stylu…:) Jen ta představa, že přijdu k nám do řeznictví a budu se pídit po T-bone steaku, je dost legrační …

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz