Recept Schwarzwaldský višňový dort

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Schwarzwaldský višňový dort

Postup

Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou. Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami , a višněmi

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 19.05.05 vloženo
  • 51385x zobrazeno

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • Piškot: 6 vajec
  • 175 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 90 g másla
  • 140 g čokolády
  • Náplň: 750 g vypeckovaných kompotových višní /několik si necháme
  • na ozdobu/
  • 80 g cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vrchovaté lžíce škrobové moučky
  • lžíce vody
  • 6 lžic višňového džemu
  • 3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/
  • 3/4 l smetany ke šlehání
  • 1 - 2 lžíce cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 06.12.14 22:29

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Schwarzwaldský višňový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 06.12.14 22:40
K vnučiným třináctinám

Do těsta jsem dal hladkou, do náplně jsem dal džem, do šlehačky jsem dal mascarpone… tož nevím: Je to Schwarzwaldský dort? Není to Schwarzwaldský dort? :nevim: :)

Edit:
Jóóó…, zapomněl jsem na maličkost… Ten jam byl ze schwartze rybízu:P
Tož nevím, je to Schwarzwaldský dort, není to Schwarzwaldský dort? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.12.14 v 22:50

casino
4488 příspěvků 28.12.10 12:49

dag,
máte pravdu, polepččím se :-)
Ve svém komentáři jsem vycházel ze zkušeností s dortovými těsty: obvykle nedávám PDP, ale ani tuk.
Na druhou stranu je řada receptů (např. bublaniny) s tukem a s PDP, nebo bez PDP.
Jak rád říkám, není vše jako dalmatin :-)

dag
543 příspěvků 28.12.10 09:56

Casino
Jestliže je v těstě tuk, je vhodné přidat trochu prášku do pečiva i když těsto kypříš sněhem

Příspěvek upraven 28.12.10 v 17:22

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.07.10 16:44
Re: Schwarzwaldský višňový dort

@ lielli

Dobrý nápad s tou čokoládou na spodní vrstvě. Určitě se moc dobře hodí a zdůrazní původní chuť dortu.

Já pokládám vrstvu, na kterou přijde dost vlhká pomazánka nebo ovoce, oplatkami. Ty neprosáknou tak rychle a ochrání spodní vrstvu, aby se z ní nestala kaše. Ale ta čokoláda … hmmm … hlavičku je třeba mít … :-)

lielli
32 příspěvků 05.07.10 15:59
Re: Schwarzwaldský višňový dort - rozkrojení korpusu na tři části

Zkusila jsem opatrně zahřát vejce ve vodní lázni a pak je vyšlehat s cukrem. Potom VELMI opatrně přimíchám mouku smísenou s kakaovým práškem a šup s tím do trouby.
Korpus po upečení nechám odpočívat do druhého dne a pak ho nakrájím na tři vrstvy. Zkusila jsem ho krájet dřív, ale šlo to mnohem hůř.
Spodní vrstvu potřu rozpuštěnou čokoládou a nechám ztuhnout - hezky se zpevní. :-)

toffo
244 příspěvků 26.09.09 20:04
Re: Schwarzwaldský višňový dort

Pokud ti ten korpus nenaběhne, nebo po naběhnutí splaskne, asi bych se s tím nepárala a ten prášek do pečiva bych tam vrazila.

Mám v kuchařce Čokoládové dezerty - od Anne Willan jiný recept na korpus: 3-4 plátky černého žitného chleba (cca 250 g), 75 g másla, 60 g hladké mouky, 2,5 ml prášku do pečiva, 30 ml kakaového prášku, 60 g čokolády na vaření, 90 g nastrouhaných loupaných mandlí, 4 vajíčka, 100g pískového cukru, 15 ml griotky, 15 ml vody.
1.Smíchat mouku, prášek do pečiva, kakao, čokoládu nadrobno nasekanou a strouhanku z černého chleba.
2. v druhé míse šlehat žloutky s polovinou cukru, asi 5 minut, přidat mandle, griotku a vodu.
3. v třetí míse ušlehat z bílků tuhý sníh. Přidat zbytek cukru a šlehat dalších 20 sekund. Jednu třetinu sněhu přidat ke žloutkové směsi a jemně spojit.
Ve třech dávkách spojit směs suchých ingrediencí z první mísy se žloutkovou směsí z druhé mísy. Pak jemně vmíchat zbývající sníh z třetí mísy.
Nakonec přidat rozpuštěné, vychladlé máslo a jemně promíchat.
Péct ve vyhřáté troubě 180C 35-40 min, dokud se dort mírně neodděluje od stran formy.

Pekla jsem ho jen jedenkrát a ještě ne s náplní klasického Schwarzwalder Kirschtorte, ale s karamelovými mandlemi.

KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 26.09.09 19:18
Re: Schwarzwaldský višňový dort

Ať dělám co dělám těsto mi prostě nevyběhne:( s vypětím všech sil jsem schopna korpus rozpůlit, ale na třikrát vážně není co krájet. Můžete mi rposím někdo poradit?

casino
4488 příspěvků 16.09.09 15:32
Re: Schwarzwaldský višňový dort

Do šlehaného těsta je to zbytečné …

KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 16.09.09 10:28
Re: Schwarzwaldský višňový dort

Prosím jak dlouho a na kolik stupňů se peče? A neměl by se tam dát prdopeč?

edyg
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Schwarzwaldský višňový dort

hm.vypadá to jako jeden z receptů z knihy Nová velká škola-pečeme........

versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Schwarzwaldský višňový dort

Vypadá to úžasně, rozhodně to někdy zkusím :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře na medu Kuře na medu
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz