Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník zuzan02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou. Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami , a višněmi
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Schwarzwaldský višňový dort
Do těsta jsem dal hladkou, do náplně jsem dal džem, do šlehačky jsem dal mascarpone… tož nevím: Je to Schwarzwaldský dort? Není to Schwarzwaldský dort?

Edit:

Jóóó…, zapomněl jsem na maličkost… Ten jam byl ze schwartze rybízu:P
Tož nevím, je to Schwarzwaldský dort, není to Schwarzwaldský dort?
Příspěvek upraven 06.12.14 v 22:50
dag,

máte pravdu, polepččím se
Ve svém komentáři jsem vycházel ze zkušeností s dortovými těsty: obvykle nedávám PDP, ale ani tuk.
Na druhou stranu je řada receptů (např. bublaniny) s tukem a s PDP, nebo bez PDP.
Jak rád říkám, není vše jako dalmatin
Casino
Jestliže je v těstě tuk, je vhodné přidat trochu prášku do pečiva i když těsto kypříš sněhem
Příspěvek upraven 28.12.10 v 17:22
@ lielli
Dobrý nápad s tou čokoládou na spodní vrstvě. Určitě se moc dobře hodí a zdůrazní původní chuť dortu.
Já pokládám vrstvu, na kterou přijde dost vlhká pomazánka nebo ovoce, oplatkami. Ty neprosáknou tak rychle a ochrání spodní vrstvu, aby se z ní nestala kaše. Ale ta čokoláda … hmmm … hlavičku je třeba mít …
Zkusila jsem opatrně zahřát vejce ve vodní lázni a pak je vyšlehat s cukrem. Potom VELMI opatrně přimíchám mouku smísenou s kakaovým práškem a šup s tím do trouby.
Korpus po upečení nechám odpočívat do druhého dne a pak ho nakrájím na tři vrstvy. Zkusila jsem ho krájet dřív, ale šlo to mnohem hůř.
Spodní vrstvu potřu rozpuštěnou čokoládou a nechám ztuhnout - hezky se zpevní.
Pokud ti ten korpus nenaběhne, nebo po naběhnutí splaskne, asi bych se s tím nepárala a ten prášek do pečiva bych tam vrazila.
Mám v kuchařce Čokoládové dezerty - od Anne Willan jiný recept na korpus: 3-4 plátky černého žitného chleba (cca 250 g), 75 g másla, 60 g hladké mouky, 2,5 ml prášku do pečiva, 30 ml kakaového prášku, 60 g čokolády na vaření, 90 g nastrouhaných loupaných mandlí, 4 vajíčka, 100g pískového cukru, 15 ml griotky, 15 ml vody.
1.Smíchat mouku, prášek do pečiva, kakao, čokoládu nadrobno nasekanou a strouhanku z černého chleba.
2. v druhé míse šlehat žloutky s polovinou cukru, asi 5 minut, přidat mandle, griotku a vodu.
3. v třetí míse ušlehat z bílků tuhý sníh. Přidat zbytek cukru a šlehat dalších 20 sekund. Jednu třetinu sněhu přidat ke žloutkové směsi a jemně spojit.
Ve třech dávkách spojit směs suchých ingrediencí z první mísy se žloutkovou směsí z druhé mísy. Pak jemně vmíchat zbývající sníh z třetí mísy.
Nakonec přidat rozpuštěné, vychladlé máslo a jemně promíchat.
Péct ve vyhřáté troubě 180C 35-40 min, dokud se dort mírně neodděluje od stran formy.
Pekla jsem ho jen jedenkrát a ještě ne s náplní klasického Schwarzwalder Kirschtorte, ale s karamelovými mandlemi.
60 příspěvků 26.9.09 19:18
Ať dělám co dělám těsto mi prostě nevyběhne:( s vypětím všech sil jsem schopna korpus rozpůlit, ale na třikrát vážně není co krájet. Můžete mi rposím někdo poradit?
Do šlehaného těsta je to zbytečné …
60 příspěvků 16.9.09 10:28
Prosím jak dlouho a na kolik stupňů se peče? A neměl by se tam dát prdopeč?
1 příspěvek 25.1.09 03:43
hm.vypadá to jako jeden z receptů z knihy Nová velká škola-pečeme........
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to úžasně, rozhodně to někdy zkusím