Recept Schmaltz (MV)

Izraelská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kůžičky a tuk dejte do vhodné nádoby. Vlňte na plný výkon asi 5 minut. Přidejte cibuli a česnek a vlňte tak dlouho, až se tuk vyškvaří a cibule i česnek zezlátnou. Pozor, hlídejte aby cibule a česnek nezčernaly. Nechte chvilku vychladnout a přeceďte. Křupavým kouskům co zbydou v cedníku se říká v angličtině Gribenes. Český výraz jsem nenašla. Je to lahůdka podobná škvarkům. Schmaltz se může mazat na chleba, nebo se používá ve vaření místo sádla. Mikrovlnková verze je moje vlastní. Vše jde samozřejmě udělat v teflonovém rendlíku.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 05.01.05 vloženo
  • 6152x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 500 ml kuřecích kůžiček a tuku pokrájených na malé kousky
  • 1 velká na proužky nakrájená cibule
  • 4 stroužky rozmačkaného česneku
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Schmaltz (MV)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
avital
8 příspěvků 30.05.12 00:28

To je moc dobrý židovský recept a s jablkom je ještě lepší.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Schmaltz (MV)-Esme...

Děkuji Ti moc, za přidání receptu. Ten můj má v sobě místo česneku jablko, a dělá se na pánvi. Už ani nepamatuji, kdy jsem recept zkoušela naposledy ;o)

Měj se krásně!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz