Recept Savojský řízek

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Savojský řízek

Úvod

Kromě vepřového masa můžeme použít kuřecí řízky.

Postup

Plátek masa slabě naklepeme, osolíme, popepříme, klasicky obalíme v trojobalu. V misce si rozšleháme vajíčka s olejem (na jedno velké vajíčko tak 2 PL oleje).

Na pánvi si rozehřejeme olej a každý obalený řízek namočíme ve vejci rozšlehaném v oleji a hned smažíme.

Je velice dobré, jinak už nedělám.

Recept je z kategorií: Maso Minutky Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.03.12 vloženo
  • 51465x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • vepřový řízek
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opečené brambory nebo kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 18.03.12 00:45

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Savojský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mlsala
21 příspěvků 10.04.13 11:05

Byli jsme u stolu tři páry. Nám chutnalo ale manželé se tvářili však víte jak.

 
sveva
751 příspěvků 18.03.12 13:37

Porozhlédla jsem se po českých stránkách a mám dojem, že někdo první vložil tento recept po tímto názvem a pak se opisovalo a opisovalo.
Pouze v zájmu kompletní informace jsem vložila francouzskou recepturu.

 
casino
4466 příspěvků 18.03.12 00:49

U nás v pátek když maso, tak rybí…

Když jsem kapříkovi oznámil, že si 2× zaplave ve vajíčku tak protočil panenky, zalapal po dechu a propleskl mě ocasem :)
Jeden kousek usmažen podle receptu, druhý pouze v trojobalu…
Rozdíl?
Ta klasika, jak ji známe byla taková jak ji známe: KŘUPAVÁ!!! :palec:
Ten řízek okoupaný navíc ještě ve vajíčku s olejem za moc nestál… :roll:
No, kdo rád obal jako cviboch a komu nevadí, že to chutná jako vaječný řízek, tak si třeba pošmákne…

 
sveva
751 příspěvků 16.03.12 18:09

Nikdo nereaguje, tak se zeptám já. Prosím proč se ten řízek jmenuje savojský? I když není uvedená země původu, víme, kde se Savojsko nachází a jejich recept je hodně odlišný.
Děkuji předem za odpověď.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz