Recept Savojský řízek

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Savojský řízek

Úvod

Kromě vepřového masa můžeme použít kuřecí řízky.

Postup

Plátek masa slabě naklepeme, osolíme, popepříme, klasicky obalíme v trojobalu. V misce si rozšleháme vajíčka s olejem (na jedno velké vajíčko tak 2 PL oleje).

Na pánvi si rozehřejeme olej a každý obalený řízek namočíme ve vejci rozšlehaném v oleji a hned smažíme.

Je velice dobré, jinak už nedělám.

Recept je z kategorií: Maso Minutky Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.03.12 vloženo
  • 52614x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • vepřový řízek
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opečené brambory nebo kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 18.03.12 00:45

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Savojský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Mlsala
21 příspěvků 10.04.13 11:05

Byli jsme u stolu tři páry. Nám chutnalo ale manželé se tvářili však víte jak.

 
sveva
751 příspěvků 18.03.12 13:37

Porozhlédla jsem se po českých stránkách a mám dojem, že někdo první vložil tento recept po tímto názvem a pak se opisovalo a opisovalo.
Pouze v zájmu kompletní informace jsem vložila francouzskou recepturu.

 
casino
4473 příspěvků 18.03.12 00:49

U nás v pátek když maso, tak rybí…

Když jsem kapříkovi oznámil, že si 2× zaplave ve vajíčku tak protočil panenky, zalapal po dechu a propleskl mě ocasem :)
Jeden kousek usmažen podle receptu, druhý pouze v trojobalu…
Rozdíl?
Ta klasika, jak ji známe byla taková jak ji známe: KŘUPAVÁ!!! :palec:
Ten řízek okoupaný navíc ještě ve vajíčku s olejem za moc nestál… :roll:
No, kdo rád obal jako cviboch a komu nevadí, že to chutná jako vaječný řízek, tak si třeba pošmákne…

 
sveva
751 příspěvků 16.03.12 18:09

Nikdo nereaguje, tak se zeptám já. Prosím proč se ten řízek jmenuje savojský? I když není uvedená země původu, víme, kde se Savojsko nachází a jejich recept je hodně odlišný.
Děkuji předem za odpověď.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz