Recept Savojské gratinované brambory

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky vrstvíme střídavě osolené a opepřené brambory a strouhaný sýr, poslední vrstva je sýr. Zalijeme hovězím vývarem, navrch dáme kousky másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme dokud není veškerý vývar vsáknut a odpařen, brambory by měly být již zcela měkké a povrch zlatavý. Podáváme samotné s dobrým salátem či jako přílohu k minutkám.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 04.08.03 vloženo
  • 6355x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • cca 1/2 litru hovězího vývaru
  • 6 dkg másla
  • 20 dkg sýra Beaufort, ev. Gruyere ev. podobného
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Savojské gratinované brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz