Recept Savojské gratinované brambory

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky vrstvíme střídavě osolené a opepřené brambory a strouhaný sýr, poslední vrstva je sýr. Zalijeme hovězím vývarem, navrch dáme kousky másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme dokud není veškerý vývar vsáknut a odpařen, brambory by měly být již zcela měkké a povrch zlatavý. Podáváme samotné s dobrým salátem či jako přílohu k minutkám.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 04.08.03 vloženo
  • 6544x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • cca 1/2 litru hovězího vývaru
  • 6 dkg másla
  • 20 dkg sýra Beaufort, ev. Gruyere ev. podobného
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Savojské gratinované brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz