Recept Savojská bramboračka

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Savojská bramboračka

Postup

Cibuli nakrájím na drobno a osmažím ji na másle (nevyznám se v barevných stupnicích smažené cibule, ale údajně do růžova). Pak přidám nastrouhanou mrkev a dusím a míchám, dokuť to omamně nezavoní. Pak zapráším moukou a chvíli pražím. Nakonec zaliju mrkev vodou a přidám na kostičky nakrájené brambory, sůl, majoránku a strouhnu oříšek. Je to hustá dobroučká polívka z mého oblíbeného sešitku Francouzská kuchyně.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 12247x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5l vody
  • 5 větších brambor
  • 5 středně větších mrkví
  • 2 normální cibule
  • máslo
  • trošku hl. mouky
  • majoránka
  • muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

AbiesAlba 24.8.14 12:50

Máme ji opravdu rádi a dnes ji vařím dcerám, které se vrací z festivalu a jsou pořádně vyhládlé.

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 23.6.13 18:40

Bramboračka byla fakt jednoduchá a i moc dobrá! Určitě stojí za vyzkoušení :).

Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.6.13 19:07

Stálice na našem nebi. Odpočátku jsme však zatvrzelí vůči majoránce. V sešitku Francouzská domácí kuchyně Vlasty Lavalové je však na výběr: pažitka nebo majoránka. Tak si vyberte také. A muškátového oříšku se nebojte. Ale nepřežeňte to s moukou, vznikla by, na Labužníku oblíbené slovo, kejda.
Dnes, nevím proč, je petrželka a srdíčka z toustového chleba na másle.
Polévka je velmi dobrá a kupodivu velmi sytá. Uvařit ji zvládne děcko i manžel. Za roky laskavého soužití plný počet bodů!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Savojská bramboračka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuře na medu Kuře na medu
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz