Recept Savarin s jahodami (francouzský moučník)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky dáme kvasnice, posypeme lžičkou cukru a vařečkou mícháme, až se kvasnice rozpustí. K tomu přidáme asi 8 dkg mouky, vlahé mléko a vše rozmícháme v řídší kvásek, posypeme jej trochou mouky, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě zkynout. Ke zkynulému kvásku přidáme zbylou mouku a cukr, sůl, řídké vlahé máslo a za postupného přidávání vajec zpracujeme v těsto. Vařečkou dobře propracované těsto posypeme moukou, zakryjeme a necháme je zkynout. Zkynuté těsto promícháme vařečkou (tj. vařečkou je srazíme, aby kleslo) a necháme je opět kynout. Když těsto vykyne, srazíme je podruhé a naplníme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Ve formě je necháme vzejít a vzešlé pečeme nejdříve v horké a dopékáme v mírnější troubě (asi 30 minut). Po upečení ihned savarin vyklopíme na drátěnou podložku nebo na síto a přelijeme horkým cukrovým sirupem s rumovou příchutí. Pak savarin opatrně předáme na mísu, střed vyplníme omytými a očištěnými jahodami a okraj savarinu ozdobíme šlehanou smetanou a lískovými oříšky.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 01.04.02 vloženo
  • 6850x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 vejce
  • 1 1/2 dkg kvasnic
  • nepatrně soli
  • 1 1/2 dkg moučkového cukru
  • asi 1/8 litru mléka
  • 1/4 litru cukrového sirupu
  • 2 lžíce rumu
  • 40 dkg čerstvých jahod
  • šlehaná smetana
  • lískové oříšky na zdobení
  • Cukrový sirup:
  • 15 dkg pískového cukru
  • 1/4 litru vody
  • rum

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Savarin s jahodami (francouzský moučník)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Savarin s jahodami (francouzský moučník)

Bento
794 příspěvků 21.8.11 14:59

:roll: robil som dnes podobne ale uplne ine , :oops: take mini male babovicky … neviem ci mam pridat, :?:
su to male Savariny s Cointreau.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz