Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
TVAROHOVÁ: 250 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g cukru 40 g másla, špetka strouhané citronové kůry Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky . POVIDLOVÁ: 250 g švestkových povidel (neslazených), 50-100 g cukr krupice, 3 PL rumu, špetka strouhané citronové kůry OŘECHOVÁ: 250 g ořechy 120 g moučkový cukr (med) 50 ml mléko (smetana, šlehačka) vanilka kůra rum 50 g mleté dětské piškoty JABLEČNÁ: 500 g jablek, 100 – 150 g cukr.krupice, mletá skořice, citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu, nastrouhaný piškot na zahuštění. Na hrubo nastrouhaná jablka lehce podusíme. Ochutíme skořicí, šťávou a kůrou, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem. Necháme vychladnout. MAKOVÁ: 250 g mletého máku, 750 ml mléka, 80 g cukru, strouhaná citronová kůra, mletá skořice, perník, rybízová marmeláda nebo čokoláda na dochucení, Mák uvaříme s cukrem v mléce do měkka, pak vmícháme další komponenty. Necháme vychladnout. KOKOSOVÁ S TŘEŠNĚMI: 250 g vypeckovaných třešní, 150 ml vody, 40 g sušeného mléka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g krupicového cukru. Vodu se sušeným mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Přidáme kokos a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Náplň dáme na těsto a přidáme třešně. SÝROVÁ: 200 g nastrouhané Nivy, 100 g šunky pokrájené na kostičky, 6 PL smetany, Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků. SE ZELÍM A UZENÝM MASEM: 500 g sterilovaného (kysaného) zelí, l nakrájená cibule, uzené maso, nebo klobása, Zelí povaříme i s nálevem a dochutíme . Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme s ocezeným zelím. Necháme vychladnout. MASOVÁ: 300 g mletého vepřového masa, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky (možno vynechat), majoránka, tymián, bazalka, zelená petrželka, 2 PL sekaných černých oliv, sůl, pepř, Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a česnek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce. Těsta na šátečky jsou zde: https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31053 zdroj: Sandtnerka,
Recept je z kategorií: Cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Koláče - náplně
@irena zap
Škoda jen, že přímo v receptu na LABU není
text členěn stejně jako v mailu 
Máte recht, funguje to jak píšete
Děkuji
5 příspěvků 28.9.19 11:44
Příspěvek upraven 28.09.19 v 11:48
5 příspěvků 28.9.19 11:43
Po zaslání na email/funkce vpravo nahoře/ se v emailu zobrazí takto:
TVAROHOVÁ:
250 g měkkého tvarohu,
2 žloutky,
1 sáček vanilkového cukru,
40 g cukru
40 g másla, špetka strouhané citronové kůry
Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky.
POVIDLOVÁ:
250 g švestkových povidel (neslazených),
50-100 g cukr krupice,
3 PL rumu, špetka strouhané citronové kůry
OŘECHOVÁ:
250 g ořechy
120 g moučkový cukr (med)
50 ml mléko (smetana, šlehačka)
vanilka
kůra
rum
50 g mleté dětské piškoty
JABLEČNÁ:
500 g jablek,
100 – 150 g cukr. krupice,
mletá skořice,
citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu,
nastrouhaný piškot na zahuštění.
Na hrubo nastrouhaná jablka lehce podusíme. Ochutíme skořicí, šťávou a kůrou, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem. Necháme vychladnout.
MAKOVÁ:
250 g mletého máku,
750 ml mléka,
80 g cukru,
strouhaná citronová kůra,
mletá skořice,
perník, rybízová marmeláda nebo čokoláda na dochucení,
Mák uvaříme s cukrem v mléce do měkka, pak vmícháme další komponenty. Necháme vychladnout.
KOKOSOVÁ S TŘEŠNĚMI:
250 g vypeckovaných třešní,
150 ml vody,
40 g sušeného mléka,
100 g strouhaného kokosu,
40 g krupicového cukru.
Vodu se sušeným mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Přidáme kokos a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Náplň dáme na těsto a přidáme třešně.
SÝROVÁ:
200 g nastrouhané Nivy,
100 g šunky pokrájené na kostičky,
6 PL smetany,
Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků.
SE ZELÍM A UZENÝM MASEM:
500 g sterilovaného (kysaného) zelí,
l nakrájená cibule,
uzené maso, nebo klobása,
Zelí povaříme i s nálevem a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme s ocezeným zelím. Necháme vychladnout.
MASOVÁ:
300 g mletého vepřového masa,
2 vejce,
1 nakrájená cibule,
4 stroužky česneku pokrájeného na plátky (možno vynechat),
majoránka, tymián, bazalka, zelená petrželka,
2 PL sekaných černých oliv,
sůl,
pepř,
Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a česnek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce.
Těsta na šátečky jsou zde: https://www.labuznik.cz/recipe.php…
zdroj: Sandtnerka,
Příspěvek upraven 28.09.19 v 11:47
Já s tím problém nemám - rcp jsem nevymyslel
a i kdyby, tak je to fuk 

Pokud to někomu bude ku prospěchu, tak to bude jen dobře
No a na vašem místě bych nebral ohled ani na vlastníka stránek…
39 příspěvků 27.9.19 19:14
Dík za náplně. Přepsal jsem si je a uložil jako PDF. Pokud bys neměl námitky a byl zájem, dal bych to třeba na ulozto, když je tady takový problém s editací a formátováním.
Jsem poněkud cholericky založený stoik, ale mám toto zapotřebí?



Recepty jsou tady zprzněné nehorázným způsobem - vše je v jednom chumlu
Můžete dělat co chcete, tak rozdělit postup podle logiky do odstavců nejde a nejde
Pro jakous takous přehlednost jsem se pokusil jednotlivé náplně v textu rozlišit názvy psanýmiVELKÝMpísmem! Ano, koncept to akceptuje, ale když změnu receptu uložím, tak je vše postaru
No, část mého ega říká zachovat klid a druhá, ta větší polovina, na mě řve že ať pro klid v duši prásknu dveřmi
OT
No a nebyla zde v minulosti možnost, že před definitivním přidáním příspěvku bylo lze si psaný text zpodobnit jak bude vypadat v reálu???
EDIT
Tak jsem v 16:00 hodil oko na rcp a vidím, že názvy jsou psány VELKÝMI písmeny
No, ještě kdyby se tak vytvořily i odstavce, to by bylo fajne
Příspěvek upraven 27.09.19 v 16:03
3 příspěvky 30.7.14 16:54
Tak tohle jsem potřebovala, různé náplně do koláčů a šátečků pěkně pohromadě. jenom ještě mi chybí zelná náplň. hlávkové zelí, cukr, skořice. ale nevím kolik čeho jak se dělá. vím, že mamka to kdysi pekla - mně je teda z kombinace zelí a hrozinky blivno, ale můj ten zelný miluje - a já bych mu ho taky ráda upekla. tak kdyby někdo věděl, jak na tu zelnou - byla bych moc ráda.