Recept Šašlik po gruzínsku Pra

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso nařezat na malé kousky, naklepat a odstranit všechny šlachy. Do kamenné misky vložit nakrájenou cibuli, přilít Madeiru a ocet a vše promíchat s hovězím. Potom hovězí v této směsi rukou dobře promačkat a odložit. Před jídlem je třeba připravit rozžhavené uhlí na grilu, rozhrnout je na obě strany, hovězí navléknout na rožeň, posolit a opékat nad uhlím, ale nenechat začadit nebo vzplát plamenem. Rožněm neustále otáčet. Servírovací mísu udržovat zahřátou a snímat šašlik z rožně opatrně nožem a horký podávat na stůl. Recept je z kuchařky vydané v St. Peterburgu v roce 1875.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.05.07 vloženo
  • 7450x zobrazeno

Ingredience

  • Původní recept neuvádí rozpis ingrediencí. Budete potřebovat:
  • hovězí maso
  • cibule
  • Madeira
  • ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šašlik po gruzínsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz