Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí naklepat, nakrájet na nevelké kousky, odstranit šlachy, posypat pepřem a dobře rukou promnout. Před jídlem je třeba připravit rozžhavené uhlí na grilu, rozhrnout je na obě strany, hovězí navléknout na rožeň, posolit a opékat nad uhlím, ale nenechat začadit nebo vzplát plamenem. Rožněm neustále otáčet. Když je šašlik hotov, položit do omáčníku a polít povařenou cibulí: Cibuli očistit a nakrájet nahrubo. Do kastrolu dát máslo a cibuli osmažit, ale ne dočervena. Pak přilít půl čajového šálku horké vody, přikrýt pokličkou a dát vařit. Když cibule změkne, přilít ocet, dát ještě povařit a pak polít šašlik. Je však třeba občas zamíchat, aby se cibule nepřipálila. Recept je z kuchařky vydané v St. Peterburgu v roce 1875. Původní kuchyní tohoto receptu je Rusko.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šašlik po arménsku