Recept Šašlik od Nataši

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky. Všechny suroviny smícháme nejlépe v kameninové, porculánové nebo podobné díži tak, aby všechno maso bylo ponořené. Maso můžeme před naložením do láku láskyplně promnout mezi prsty (MAP), ale ocet udělá stejně svoji práci. Necháme minimálně dva dny kvasit v ledničce, klidně to může trvat i týden, však nikam nekvaltujeme. Po řádném uložení masa vyjmeme díži z ledničky, utíkáme před dům, něco podpálíme, kousky masa nabodneme na klacík a tváříme se, že opékáme buřty (u svíčkové stačí tak 5 minut, u masa z kýty nebo z roštěné trošku přitvrdíme). Maso vybíráme z díže holýma rukama, sosík na prstech spojený s vůní dřeva a kouře, čerstvého chleba a opečeného masa dodává pokrmu nadpřirozenou chuť. Připíjíme ruskou vodku, české pivo nebo nic. Při konzumaci neděláme výsměšné posunky na sousedy, kterým z klacíku odkapává špekáček!

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 23.06.05 vloženo
  • 7680x zobrazeno

Čas přípravy

  • 48 hod.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g hovězí svíčkové (před výplatou hovězí zadní), můžeme použít i maso vepřové (z prciny nebo m. longisimus dorsi)
  • voda z vodovoda
  • 1 šálek oleje
  • 2 šálky octa
  • sůl
  • koření (mletá paprika, bobkáč, nové koření, pepř, hřebík – a co najdeme)
  • 300 g cibule
  • 1 palice česneku.

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šašlik od Nataši

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šašlik od Nataši

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šašlik od Nataši

Ahoj Pupku, a to jsem nevěděla, že ti posílám zak dobré recepty…

Až venku sleze sníh a rozmrzne nám krb tak tento recept určitě vyzkoušíme.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz