Recept Sarma - plněné zelné listy dobrotami

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sarma - plněné zelné listy dobrotami

Postup

Rýži prolijeme vařící vodou a necháme okapat. Pak ji podusíme na cibulce osmažené na tuku, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Do prochladlé rýže vmícháme sekané vepřové, nebo hovězí maso, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Na rozprostřené spařené zelné listy rozdělíme maso s rýží a zabalíme je jako obálku (přehneme konec listu, pak jeho strany a nakonec vše zarolujeme do balíčku). Osmažíme pokrájenou cibuli, vložíme na ni polovinu kyselého zelí, na něj závitky a zase kyselé zelí. Posypeme kmínem a solí, podlijeme trochou vývaru a necháme dusit. Nakonec zalijeme rozvařenou zásmažkou z mouky a másla a ještě povaříme. Podáváme s bramborem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 13.07.03 vloženo
  • 5483x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g hlávkového zelí (velkých listů)
  • 300g kyselého zelí
  • 50g sádla, nebo oleje
  • 400g vepřového, nebo hovězího masa
  • 100g rýže
  • 1 cibule
  • kmín
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté papriky
  • 20g másla + 20g mouky na zásmažku
  • trochu hovězího vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 12.11.14 14:24

Klasika,ktera nikdy nezklame.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sarma - plněné zelné listy dobrotami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ejo...

výborný nápad (neděláme nádobí :-) ). Děkuji Ti však za Tvoji milou poznámku! Pěkný večer!

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Moc dobré,

kdo nechcete špinit nádobí, tak klidně smíchejte náplň s neuvařenou rýží, změkne při dušení. Ideálně se dělá v remosce - cibulku, vrsta zelí, závitky a volná místa doplníme zase zelím, trochu podlít vývarem, ani se to nemusí zahušťovat. Babin recept je propracovanější, dokonalý jako vždycky, ale lze to i takhle jednoduše.Na talíři ještě lžíce kysané smetany navrch a černý chleba k tomu - opravdu mňamka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz