Recept Sarma - plněné zelné listy dobrotami
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rýži prolijeme vařící vodou a necháme okapat. Pak ji podusíme na cibulce osmažené na tuku, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Do prochladlé rýže vmícháme sekané vepřové, nebo hovězí maso, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Na rozprostřené spařené zelné listy rozdělíme maso s rýží a zabalíme je jako obálku (přehneme konec listu, pak jeho strany a nakonec vše zarolujeme do balíčku). Osmažíme pokrájenou cibuli, vložíme na ni polovinu kyselého zelí, na něj závitky a zase kyselé zelí. Posypeme kmínem a solí, podlijeme trochou vývaru a necháme dusit. Nakonec zalijeme rozvařenou zásmažkou z mouky a másla a ještě povaříme. Podáváme s bramborem.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 13.07.03 vloženo
- 6558x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400g hlávkového zelí (velkých listů)
- 300g kyselého zelí
- 50g sádla, nebo oleje
- 400g vepřového, nebo hovězího masa
- 100g rýže
- 1 cibule
- kmín
- sůl a pepř
- 1 lžička mleté papriky
- 20g másla + 20g mouky na zásmažku
- trochu hovězího vývaru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.11.14 14:24
Klasika,ktera nikdy nezklame.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Sarma - plněné zelné listy dobrotami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sarma - plněné zelné listy dobrotami
výborný nápad (neděláme nádobí
). Děkuji Ti však za Tvoji milou poznámku!
Pěkný večer!
kdo nechcete špinit nádobí, tak klidně smíchejte náplň s neuvařenou rýží, změkne při dušení. Ideálně se dělá v remosce - cibulku, vrsta zelí, závitky a volná místa doplníme zase zelím, trochu podlít vývarem, ani se to nemusí zahušťovat. Babin recept je propracovanější, dokonalý jako vždycky, ale lze to i takhle jednoduše.Na talíři ještě lžíce kysané smetany navrch a černý chleba k tomu - opravdu mňamka.