Recept Sardinky na olivách a rajčatech

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sardinky na olivách a rajčatech

Postup

Sardinky osolíme a opepříme a do každé vložíme 2 lístky bazalky. Ryby osmažíme v pánvi s olejem, rajčaty a olivami. V Tunisku se na rozdíl od většiny jiných arabských zemí konzumují často ryby a plody moře. Připravují se na bílém víně, mandlích, citronové šťávě, dělají se rybí polévky se zeleninou. Hojně se používá olivový olej a olivy. Z koření je v oblibě anýz, zázvor, máta a směs francouzských bylinek.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 8533x zobrazeno

Ingredience

  • 12 čerstvých sardinek
  • čerstvá bazalka
  • 4 rajčata
  • 8 černých oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • na zdobení: bazalka, rajčata, černé olivy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sardinky na olivách a rajčatech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz