Recept Sardinky na olivách a rajčatech

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sardinky na olivách a rajčatech

Postup

Sardinky osolíme a opepříme a do každé vložíme 2 lístky bazalky. Ryby osmažíme v pánvi s olejem, rajčaty a olivami. V Tunisku se na rozdíl od většiny jiných arabských zemí konzumují často ryby a plody moře. Připravují se na bílém víně, mandlích, citronové šťávě, dělají se rybí polévky se zeleninou. Hojně se používá olivový olej a olivy. Z koření je v oblibě anýz, zázvor, máta a směs francouzských bylinek.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.10.03 vloženo
  • 9167x zobrazeno

Ingredience

  • 12 čerstvých sardinek
  • čerstvá bazalka
  • 4 rajčata
  • 8 černých oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • na zdobení: bazalka, rajčata, černé olivy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sardinky na olivách a rajčatech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz