Recept Sankt Petesburg Stroganov

babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sankt Petesburg Stroganov

Postup

Příprava: Najemno posekat šalotky, rozkrojit rajčata napůl, odříznout nohy shitake hub a nasekat je nahrubo, žampiony nakrájet na plátky, posekat kapary, napůl zmrazit maso a ostrým nožem ho nakrájet na velice tenké plátky a ty pak na nudličky, během přípravy masa uvařit nudle dle návodu na balení. Postup: Na velké sauté pánvi postavené na mírném ohni rozpustíme 2 lžíce másla (30 g) a na něm osmažíme do sklovita šalotku, což potrvá asi 3 minuty. Přidáme všechny houby a smažíme je tak dlouho až pustí svoji tekutinu ale zůstanou pevné, což potrvá asi 5 minut. Přendáme šalotky a houby do misky a uschováme je. Sundáme pánev, nalijeme na ni 4 lžíce koňaku, pánev deglaze a vařečkou pořádně odedna uvolníme připálené kousky. Zalijeme šlehačkou a vrátíme na oheň. Vaříme tak dlouho, až se omáčka trochu zredukuje, což potrvá asi 5 minut. Dovnitř zamícháme hořčici, kapary, pepř a sůl. Omáčku nalijeme do misky a uschováme ji. Stejnou pánev vytřeme papírovým ubrouskem a na ni na prudkém ohni rozpustíme 4 lžíce másla (60 g). Po částech osmažíme proužky hovězího a přidáváme ho do misky k šalotce a houbám. Až máme všechno maso osmažené, tak pánev deglaze zbytkem koňaku. Na pánev vrátíme šalotky, houby, maso a také zredukovanou krémovou omáčku. Vaříme jenom tak dlouho až je hovězí Stroganov prohřáté. Potom přidáme creme fraiche. Na malé čisté sauté pánvičce postavené na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci másla (15 ml) a na něm pouze prohřejeme nakrájená rajská jablíčka, což potrvá asi 2 minuty. Promícháme čerstvě uvařené nudle s olejem, šafránem, estragonem a petrželkou. Přendáme je na velkou plochou mísu a zalijeme je hovězím Stroganov. Mísu ozdobíme rajčátky a snítky estragonu.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 30.10.05 vloženo
  • 22797x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 7 lžic másla (105 g)
  • 3 hnědé šalotky
  • 400 g shitake hub (nebo jiných lesních hub)
  • 400 g žampionů
  • 120 ml koňaku nebo vodky
  • 500 ml neušlehané šlehačky
  • 1 lžička pikantní hořčice (ruská)
  • sůl a mletý pepř podle obliby
  • 1 lžíce posekaných kaparů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 900 g svíčkové, nebo vysokého roštěnce
  • 120 g nejlépe soudkových rajčat
  • 500 g uvařených Pappardelle nudlí
  • 1 lžíce creme fraiche nebo kyselé smetany
  • špetka rozdrceného šafránu
  • 4 lžíce najemno posekaného estragonu (několik snítek navíc)
  • 4 lžíce posekané petrželky

Doporučená příloha

  • koňak nebo vodka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sankt Petesburg Stroganov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sankt Petesburg Stroganov

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.5.10 06:17
Re: Sankt Petesburg Stroganov.

perfektní i s Bucatiny, díky za recept :-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sankt Petesburg Stroganov

tatanko, to je od Tebe nesmírně hezké, jenom abych Tě nezklamala :-) Tentokrát moc dlouho nepobydu, protože začátkem prosince přijede na měsíc dcera s rodinkou. Ale v lednu plánuji psát víc receptů. No uvidíme…

Měj se pěkně :-)

tatanka
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sankt Petesburg Stroganov.

Sláva, Babi je opět mezi labužníky! Už se těším na zajímavé recepty.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz