Recept Sankt Petesburg Stroganov

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sankt Petesburg Stroganov

Postup

Příprava: Najemno posekat šalotky, rozkrojit rajčata napůl, odříznout nohy shitake hub a nasekat je nahrubo, žampiony nakrájet na plátky, posekat kapary, napůl zmrazit maso a ostrým nožem ho nakrájet na velice tenké plátky a ty pak na nudličky, během přípravy masa uvařit nudle dle návodu na balení. Postup: Na velké sauté pánvi postavené na mírném ohni rozpustíme 2 lžíce másla (30 g) a na něm osmažíme do sklovita šalotku, což potrvá asi 3 minuty. Přidáme všechny houby a smažíme je tak dlouho až pustí svoji tekutinu ale zůstanou pevné, což potrvá asi 5 minut. Přendáme šalotky a houby do misky a uschováme je. Sundáme pánev, nalijeme na ni 4 lžíce koňaku, pánev deglaze a vařečkou pořádně odedna uvolníme připálené kousky. Zalijeme šlehačkou a vrátíme na oheň. Vaříme tak dlouho, až se omáčka trochu zredukuje, což potrvá asi 5 minut. Dovnitř zamícháme hořčici, kapary, pepř a sůl. Omáčku nalijeme do misky a uschováme ji. Stejnou pánev vytřeme papírovým ubrouskem a na ni na prudkém ohni rozpustíme 4 lžíce másla (60 g). Po částech osmažíme proužky hovězího a přidáváme ho do misky k šalotce a houbám. Až máme všechno maso osmažené, tak pánev deglaze zbytkem koňaku. Na pánev vrátíme šalotky, houby, maso a také zredukovanou krémovou omáčku. Vaříme jenom tak dlouho až je hovězí Stroganov prohřáté. Potom přidáme creme fraiche. Na malé čisté sauté pánvičce postavené na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci másla (15 ml) a na něm pouze prohřejeme nakrájená rajská jablíčka, což potrvá asi 2 minuty. Promícháme čerstvě uvařené nudle s olejem, šafránem, estragonem a petrželkou. Přendáme je na velkou plochou mísu a zalijeme je hovězím Stroganov. Mísu ozdobíme rajčátky a snítky estragonu.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 30.10.05 vloženo
  • 20134x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 7 lžic másla (105 g)
  • 3 hnědé šalotky
  • 400 g shitake hub (nebo jiných lesních hub)
  • 400 g žampionů
  • 120 ml koňaku nebo vodky
  • 500 ml neušlehané šlehačky
  • 1 lžička pikantní hořčice (ruská)
  • sůl a mletý pepř podle obliby
  • 1 lžíce posekaných kaparů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 900 g svíčkové, nebo vysokého roštěnce
  • 120 g nejlépe soudkových rajčat
  • 500 g uvařených Pappardelle nudlí
  • 1 lžíce creme fraiche nebo kyselé smetany
  • špetka rozdrceného šafránu
  • 4 lžíce najemno posekaného estragonu (několik snítek navíc)
  • 4 lžíce posekané petrželky

Doporučená příloha

  • koňak nebo vodka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sankt Petesburg Stroganov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.05.10 06:17
Re: Sankt Petesburg Stroganov.

perfektní i s Bucatiny, díky za recept :-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sankt Petesburg Stroganov

tatanko, to je od Tebe nesmírně hezké, jenom abych Tě nezklamala :-) Tentokrát moc dlouho nepobydu, protože začátkem prosince přijede na měsíc dcera s rodinkou. Ale v lednu plánuji psát víc receptů. No uvidíme…

Měj se pěkně :-)

tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sankt Petesburg Stroganov.

Sláva, Babi je opět mezi labužníky! Už se těším na zajímavé recepty.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kuře na medu Kuře na medu
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz