Recept San Pablo - španělský tradičně vánoční koláč
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Předehřát troubu na 240°C a zapnout gril. Do velké mísy vložit mandle s cukrem a postupně přidat žloutky a utřít vláčnou hmotu. Odejmou trochu míň než polovinu a dát stranou na ozdobu. Položit oplatku na dva 30cm plechy položené jeden na druhém. Nahoru oplatky rozetřít větší polovinu mandlové hmoty do tvaru kulaté placky ve velikosti asi 25cm. Vzniknou-li nějaké díry, tak je uhladit obrácenou lžicí. Rozdělit zbývající hmotu na dvě části. Jednu vyválet na váleček a ten položit kolem kulaté placky. Druhou část vyválet na placku a z té formičkama vykrájet lístky, hvězdičky a kytičky na ozdobu, které mají pokrýt skoro celý povrch, aby udržely spodek měkký. Povrch potřít bílkem a posypat trochou cukru. Péct po 5-10min. uprostřed trouby, nebo až Mazipan dobře zhnědne. Marzipan má být nahoře krásně tmavohnědý, ale na spodu napůl upečený a měkký (proto ten gril).
Recept je z kategorií: Koláče
- 14.11.03 vloženo
- 5370x zobrazeno
Čas přípravy
- 30min.
Ingredience
- 1 kg mandlí na velice jemno pomletých
- 900g mletého cukru
- 8-9 žloutků našlehaných
- 1 bílek lehce našlehaný
- 1-2 lžíce jemného krystalového cukru
- 1 rýžový papír, nebo oplatky (asi 30cm dia.)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu San Pablo - španělský tradičně vánoční koláč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na San Pablo - španělský tradičně vánoční koláč