Recept San Pablo - španělský tradičně vánoční koláč

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 240°C a zapnout gril. Do velké mísy vložit mandle s cukrem a postupně přidat žloutky a utřít vláčnou hmotu. Odejmou trochu míň než polovinu a dát stranou na ozdobu. Položit oplatku na dva 30cm plechy položené jeden na druhém. Nahoru oplatky rozetřít větší polovinu mandlové hmoty do tvaru kulaté placky ve velikosti asi 25cm. Vzniknou-li nějaké díry, tak je uhladit obrácenou lžicí. Rozdělit zbývající hmotu na dvě části. Jednu vyválet na váleček a ten položit kolem kulaté placky. Druhou část vyválet na placku a z té formičkama vykrájet lístky, hvězdičky a kytičky na ozdobu, které mají pokrýt skoro celý povrch, aby udržely spodek měkký. Povrch potřít bílkem a posypat trochou cukru. Péct po 5-10min. uprostřed trouby, nebo až Mazipan dobře zhnědne. Marzipan má být nahoře krásně tmavohnědý, ale na spodu napůl upečený a měkký (proto ten gril).

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 14.11.03 vloženo
  • 4565x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min.

Ingredience

  • 1 kg mandlí na velice jemno pomletých
  • 900g mletého cukru
  • 8-9 žloutků našlehaných
  • 1 bílek lehce našlehaný
  • 1-2 lžíce jemného krystalového cukru
  • 1 rýžový papír, nebo oplatky (asi 30cm dia.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu San Pablo - španělský tradičně vánoční koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz