Recept Cioppino

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cioppino

Úvod

Cioppino je typickou sanfranciskou variantou marseilleské bouillabaise.

Postup

Máslo rozpustíme s olejem v pánvi a orestujeme cibuli a celer, Když změknou, přidáme ostatní přísady kromě mořských plodů a ryby a dusíme, dokud
 omáčka pěkně nezhoustne. Přidáme kraba, krevety a rybí filety a necháme povařit asi 5 minut. Přihodíme mušle a počkáme, až se otevřou. Sejmeme hrnec z ohně, přihodime 
nasekanou petrželku a servírujeme na hlubokých talířích s opečenou bagetou.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.03.14 vloženo
  • 2784x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodinu a 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 75 ml olivového oleje (nebo několik polévkových lžic)
  • 
asi 60 g másla

  • 1 cibule – nasekaná nadrobno
  • 
4 větší rajčata – nakrájená nadrobno

  • 4 stroužky česneku – nasekané nadrobno

  • 1 řapík celeru – nakrájený nadrobno
  • 
500 ml rybího vývaru
  • 
500 ml suchého bílého vína (nemusí být)
  • šťáva z jednoho citrónu

  • 1 kávová lžička worcesteru

  • 1 bobkový list
  • 
1 kávová lžička bazalky (i sušené)

  • 1 kávová lžička oregána
  • 
1/2 polévkové lžíce drceného chilli

  • sůl podle chuti
  • 1 krab (dungeness crab neboli tourteau), očištěný, naporcovaný

  • 2 filety z bílé ryby (treska, mořský vlk, prostě ryba s pevným masem)

  • 20 tygřích krevet nebo 10 langoustin

  • 10 – 12 mušlí
  • Na ozdobu 1/2 svazku nasekané plocholisté petrželky

Doporučená příloha

  • Otoustovany chleb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

exczech 27.03.14 18:55

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Cioppino

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz