Recept Šampaňský pruhovaný zákusek

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

doba přípravy 90 minut 1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme 75 g cukru, vanilkový cukr a zlehka promícháme. Žloutky ušleháme do pěny. Do ní po lžičkách postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. 2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Utěrku namočíme a posypeme hrstičkou cukru. Pocukrovanou stranou ji položíme ještě na horké těsto a rychle svineme. Pak necháme vychladnout. 3. Mezitím si připravíme náplň: Želatinu namočíme do vody a na slabém plameni zahřejeme. Nesmí se vařit. Když se rozpustí, přilijeme k ní 3/4 jablečné šťávy, 1/4 l sektu a dobře promícháme. Necháme asi 40 minut vychladit. 4. Polovinu dávky smetany ušleháme s dvěma lžícemi cukru. Když začne sektovo - jablečná želatina želírovat, vmícháme do ní šlehačku. Krém necháme 10 minut chladit. 5. Začneme s tvarovaním dortu: Z vystydlé rolády sejmeme utěrku, znovu svineme a nakrájíme na osmicentimetrové špalíčky. První špalíček rozvineme kolem dokola dortové formy. Po vnitřní straně ho pomažeme krémem a přilepíme k němu druhý rozvinutý špalíček. Pomažeme vrstvou krému a dál směrem ke středu formy postupujeme stejně. Přebývající kousky rozvinutých špalíčků odkrajujeme a používáme na malé středové závitky. Dort necháme 3 hodiny chladit. 6. Jablko nakrájené na plátky povaříme s citronovou šťávou, zbylou jablečnou šťávou a třemi lžícemi cukru. Smetanu ušleháme, osladíme a dochutíme citronovou trestí. Dortovou formu sejmeme a korpus potřeme šlehačkou. Zdobíme kompotem, pistáciovými oříšky a lístky meduňky.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 12.08.02 vloženo
  • 4717x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • 4 vajíčka
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 125 g mouky (polohrubé)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 7 plátků bílé želatiny
  • 275 ml jablečné šťávy
  • 1/4 l sektu
  • 500 g smetany
  • 1 jablko
  • šťáva z 1 citronu
  • lžička citronové tresti
  • 10 g pokrájených pistáciových ořechů
  • lístky meduňky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šampaňský pruhovaný zákusek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz