Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Želatinu namočíme ve studené vodě. Rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se šampaňským. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni ručním šlehačem. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy. 2. Vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v teplé pěně. Za stálého míchání necháme vychladit v ledové vodní lázni. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do polotuhého krému. Chladíme nejméně 2 hodiny. 3. Pomerančovou štávu s 20 g cukru svaříme na polovinu. Ochutíme pomerančovým likérem a 2 - 3 lžícemi citronové štávy a smícháme s ovocem. Z pěny vypíchneme lžící noky. Podáváme je s ovocem a obložené mátou nebo meduňkou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.2.13 14:09
Tento recept jsem objevil při listování staršími časopisy o vaření.
Do písmene přepsané z časopisu Katka speciál číslo 2/2002, Letní dorty
a koláče.
Na pěnu jsem použil španělskou cavu. Špičatá oplatka podle receptu Košíčky, oplatky ,
kterou jsem si připravil pomocí šablony viz. foto, a při stydnutí
vytvaroval. Na spodní širší část oplatky jsem položil pěnové noky.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šampaňská pěna s ovocem
740 příspěvků 26.2.13 15:40
Markla som na tu citronovu, vyzera skvele. No a zasa ma nadchli Tvoje fotky, krasa
Mně pěna chutnala, před nějakým časem jsem dělal šampaňskou pěnu podle jiného receptu a tam ta cava (sekt) nebyl skoro cítit. Tady u tohoto receptu je chuť cavy výrazná.
Podle mého názoru je nejlepší citronová pěna http://www.labuznik.cz/…ronova-pena/, u tohoto receptu také šlehám bílky ve vodní lázni
740 příspěvků 23.2.13 20:51
Krasny recept aj s tou slzickou
Fotka ako vzdy naaadhernaaa:) Uz si zaloz ten
foodblog! 
A naozaj chutila ta pena za 5 hviezdiciek??? So zelatinou nerobim skoro vobec, ale na toto by som sa asi dala
Same dobre veci su v nej a skvele je, ze sa
zltky tepelne spracuvaju 
15 příspěvků 23.2.13 15:13
Ou, tak tohle vypadá tak luxusně, že mě to utvrzuje v mém názoru, že na to nemám. Ale recept mi hrozně evokuje léto, už aby tu bylo
.