Recept Šampaňská pěna s ovocem

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Želatinu namočíme ve studené vodě. Rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se šampaňským. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni ručním šlehačem. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy. 2. Vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v teplé pěně. Za stálého míchání necháme vychladit v ledové vodní lázni. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme ji do polotuhého krému. Chladíme nejméně 2 hodiny. 3. Pomerančovou štávu s 20 g cukru svaříme na polovinu. Ochutíme pomerančovým likérem a 2 - 3 lžícemi citronové štávy a smícháme s ovocem. Z pěny vypíchneme lžící noky. Podáváme je s ovocem a obložené mátou nebo meduňkou.

Nahlásit recept

  • 2788x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky bílé želatiny
  • 3 žloutky
  • 70 g cukru
  • 150 ml suchého nebo polosuchého sektu (např Cava)
  • 4 - 5 lžic citron. šťávy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • 250 g směsi bobulového ovoce
  • moučkový cukr
  • máta nebo meduňka na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 23.2.13 14:09

Tento recept jsem objevil při listování staršími časopisy o vaření. Do písmene přepsané z časopisu Katka speciál číslo 2/2002, Letní dorty a koláče.
Na pěnu jsem použil španělskou cavu. Špičatá oplatka podle receptu Košíčky, oplatky , kterou jsem si připravil pomocí šablony viz. foto, a při stydnutí vytvaroval. Na spodní širší část oplatky jsem položil pěnové noky.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Šampaňská pěna s ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šampaňská pěna s ovocem

gaburiatko
740 příspěvků 26.2.13 15:40
Citronova pena

Markla som na tu citronovu, vyzera skvele. No a zasa ma nadchli Tvoje fotky, krasa :)

Joris
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.2.13 11:25

:D
Mně pěna chutnala, před nějakým časem jsem dělal šampaňskou pěnu podle jiného receptu a tam ta cava (sekt) nebyl skoro cítit. Tady u tohoto receptu je chuť cavy výrazná.
Podle mého názoru je nejlepší citronová pěna http://www.labuznik.cz/…ronova-pena/, u tohoto receptu také šlehám bílky ve vodní lázni :mavam:

gaburiatko
740 příspěvků 23.2.13 20:51
JORIS

Krasny recept aj s tou slzickou :) Fotka ako vzdy naaadhernaaa:) Uz si zaloz ten foodblog! :)

A naozaj chutila ta pena za 5 hviezdiciek??? So zelatinou nerobim skoro vobec, ale na toto by som sa asi dala :) Same dobre veci su v nej a skvele je, ze sa zltky tepelne spracuvaju :)

Pavlínka19
15 příspěvků 23.2.13 15:13

Ou, tak tohle vypadá tak luxusně, že mě to utvrzuje v mém názoru, že na to nemám. Ale recept mi hrozně evokuje léto, už aby tu bylo ;).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz