Recept Šampaňská omáčka

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

lehká omáška vhodná třeba k pošírované rybě, zelenině nebo jinému lehčímu masu

Postup

Z másla a mouky vyrobíme světlou jíšku, zalijeme chladným vývarem, rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme bílé víno. Vaříme 30 minut, pak propasírujeme, přidáme smetanu, promixujeme a nakonec zlehka vmícháme šumivé víno.

Recept je z kategorií: Omáčky k rybám

Nahlásit recept

  • 16.02.10 vloženo
  • 8682x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • mouka hladká 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • kuřecí vývar 0,5 litru
  • bílé víno 0,2 litru
  • smetana 0,15 litru
  • sůl, pepř
  • šumivé víno 0,2 litru

Doporučená příloha

  • krupicový nok

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šampaňská omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz