Recept Sambol v Evropě

Koflíček Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sambol je na Srí Lance takřka národní jídlo a je všude k mání. Dělá se z čerstvých kokosů drcením mezi kameny s přídavkem oranžových chilli semínek. Po nadrcení na sypký ale vlhký prášek se přidá sůl a najemno nakrájená cibulka a trocha kokosového mléka. Servíruje se s koláčky vlasových nudlí tzv. stringhoppers. Jídlo je velmi pálivé! Alternativní postup: Na pánvičce rozpálíme olej, zpěníme cibulku a přidáme kokos. Necháme jej olejem nasytit a přidáme chilli semínka. Sambol má být sytě oranžový od semínek, bývá pak ale pro evropana příliš pálivý. Dobarvíme jej tedy paprikou a kurkumou. rozmícháme a servírujeme.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.07 vloženo
  • 3947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100g Kokos strouhaný nebo čerstvý
  • 1x menší cibule
  • chilli semínka oranžová
  • sůl
  • olej
  • kurkuma
  • paprika červená mletá
  • stringhoppers - smotky jemných nudlí
  • (lze nahradit dostupnými nudlemi, či rýžovými nudlemi)

Doporučená příloha

  • smotky vlasovýcj nudlí, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sambol v Evropě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz