Recept Sambal Teri Kacang Pra

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sambal Teri Kacang

Úvod

Chcete prekvapit znamych s pikantnou zmesou burakov a kesu a ancoviciek, tak ako dakde v Thajsku?
Ja osobne nemam rad kupene buraky z obchodu, vela krat sa stalo, ze na lodi cestovali velmi dlho a zvhli a tiez nabrali ine pachute. Tak si kupim surove, oprazim a spravim si sam, ako chcem a mam ich cerstve. Tak tu prikladam Thajsko-Indonezky recept „Sambal Teri Kacang“, super k pivu a vinu. Pikantne ancovicky s orieskami prazene v cervenej kari paste s tamarindom a limetkovymi listkami.

Postup

1-Surove burske oriesky som dal do woku, v ktorom bola lyzica oleja a za stale miesania som ich oprazil do chrumkava. Nechal ochladnut. Prehodil do nadoby na zlievanie spagiet a poriadne papierovym obruskom a prstami osupaval so supiek (najlepsie vonku a aby ich vietor odfukol). Tak isto som si oprazil surove kesu. Susene ancovicky, ktore som kupil v azijskom obchode, som tiez hodil na trosku oleja aby sa „napucali“. Po par minutach odlozil na stranu.

2-Do horuceho woku som dal lyzicku oleja, som vhodil na tenko nakrajane pasiky z listkov kafirovej limetky, za staleho miesania pridal dve lyzice originalnej cervenej thajskej kari pasty (naozajstna thajska je paliva od chili). Este som pridal lyzicu tamarindovej pasty a poriadne miesal a prehrial cca 1 minutu. Do woku som pridal burske oriesky, kesu a ancovicky trochu pocukroval a posolil a poriadne na premiesal, aby sa mi vsetko obalilo kari pastou.

3-Na plech som si dal papier na pecenie a dal vsetko v jednej vrstve susit na velmi nizku teplotu do rury cca na 1 hodinu. Vybral, nechal vychladnut a prelozil do vzduchotesnej nadoby.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.11 vloženo
  • 7954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 300 g surove arašidy
  • 200 g nesolene orechy kešu
  • 100 g ančovičky sušené
  • 2 lyzice karí pasta červená thajská
  • 1 lyzica tamarindová pasta
  • 2 limetkový list - kafir
  • 1 lyzicka cukor hnedý
  • 3 lyzice olej rastlinný
  • soľ

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sambal Teri Kacang

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 06.03.11 19:19

Tohle nejspíš není pro kočky, ale nabízí se otázka, vzhledem ke stránce, která produkt nabízí, jestli se jedná o chuťovku k vínu či o pochoutku pro horské kozy :-) :-) :-)

http://www.turistika-outdoor.cz/…vicka-solena

 
danda  01.03.11 18:16

Pánové, od vás dvou nic jiného nečekám, ale těším se na sraz, určitě nějakou lahůdku přivezu, takže dík za odkaz :-), koukám, že to přijde levněji jak v hypersuperspe­ciálkách :-P

 
gmp
1603 příspěvků 01.03.11 18:01

A proč myslíš, že to Dandě špendýruju :lol: Přeci jí nenapcu nějakym trapmym whiskas. Její hladká srst mi leží na srdci :twisted:

 
Manana
1515 příspěvků 01.03.11 17:46

No, ono je to krmení pro kočky.
Ale danda kočka je, takže Milošu, tvoje doporučení nemá chybu!

 
gmp
1603 příspěvků 01.03.11 17:30

Ještě jednou a líp:

Dando, nenahrazuj, kup si je:
http://www.zbozi.cz/items/?…

Příspěvek upraven 01.03.11 v 17:31

 
danda  01.03.11 17:01

Krásné :-), konečně vím, co s tím načatým pytlem buráků :-), jen ty sušené ančovičky mi dělají starost, dají se nahradit?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz